Преди няколко дни германски медии съобщиха, че Qualcomm е готова

...
Преди няколко дни германски медии съобщиха, че Qualcomm е готова
Коментари Харесай

Volkswagen потвърди, че ще използва чипове на Qualcomm за автопилота, но ще работи и с Mobileye

Преди няколко дни немски медии оповестиха, че Qualcomm е подготвена да достави процесори за бордовите системи за интензивно подкрепяне на шофирането на Volkswagen. Qualcomm евентуално ще разшири съдействието си и с Mobileye, оповестиха от немския авто производител тази седмица.

Подробности за контракта сред Volkswagen и Qualcomm не са разкрити, само че е известно, че компанията ще доставя на Volkswagen съставените елементи, нужни за построяването на самостоятелни системи за шофиране от равнище 4 на SAE. В множеството случаи тези системи за ръководство не изискват интервенция от страна на лидера, само че автомобилният производител въпреки всичко оставя нормалните средства за ръководство, с цел да може лидерът да поеме надзор над обстановката. Най-високото равнище на самостоятелност е пето равнище, което значи, че няма никакви контролни уреди, които лидерът може да ръководи.

Разработката на програмен продукт за ръководство на системи, основани на чипове на Qualcomm, ще се прави от профилирано поделение на немския авто производител - Cariad Software. Процесорите на Qualcomm ще се употребяват в бордовите системи на всички коли с марката Volkswagen от средата на това десетилетие.

Според основния изпълнителен шеф Херберт Дийс Volkswagen ще разшири съдействието си и с различен снабдител на профилирани процесори - израелската компания Mobileye, която е част от Intel и се приготвя да излезе на борсата. Преговорите с Mobileye към този момент са в ход, както изясни основният изпълнителен шеф на Volkswagen. Той също по този начин се обърна към критиците на бавното осъществяване на плановете на Cariad, като изясни, че са нужни най-малко два витални цикъла, с цел да се приготви иновация на това равнище, и че за съперниците във Volkswagen би било по-добре да се включат в работата за решение на проблемите, вместо единствено да се оплакват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР