Преди няколко дни бях много изненадана, когато детето ми съобщи

...
Преди няколко дни бях много изненадана, когато детето ми съобщи
Коментари Харесай

Учителка кара децата в час да си залепят устата с тиксо, за да мълчат

„ Преди няколко дни бях доста сюрпризирана, когато детето ми заяви за шокираща преживелица в час по български език. Госпожа Колева наподобява не е могла да се оправи с дисциплината в клас и предиздвикала петокласниците да си залепят устата с тиксо. ”

За този авангарден способ за въдворяване на тишина в час алармират родители до районното издание „ Струма “. Те питат какво е направил шефът на образователното заведение и оферират на учителката също да бъде залепена устата.

Грозната преживелица се разиграла в 8-о учебно заведение „ Арсени Костенцев “ в Благоевград.

Директорът на образователното заведение Сергей Биров е удостоверил случая и го е определил като „ недопустим и неприемлив “. Според него е открито дисциплинарно произшествие и на учителката е наложена глоба. До него не са постъпвали писмени тъжби по случая, само че е получил устни недоволства от страна на родители. От преподавателката Миглена Колева са изискани писмени пояснения,

от които излиза наяве, че в действителност тя предложила на децата под формата на игра да си сложат тиксо на устата.

„ Може и да става дума за дидактическа игра, само че сходни способи са неприемливи и не са написани нито в нормативните документи, нито в учебния устав за вътрешния трудов ред “, изяснява шефът на школото.

„ Ако възпитаници не съблюдават открития ред, правила и дисциплинираност и попречват работата на преподавателите, то се намесва педагогичен консултант, а в случай че той отсъства се търси намесата на зам.-директора или шефа “, изяснява разпоредбите Сергей Биров.

„ Провинилият се възпитаник се поема за съответния час от педагогическия консултант, а по-късно се осведомят родителите и при нужда се викат в учебно заведение. “

В случая обаче учителката не е работила по написаните правила, а е въвела свои лични способи и способи, като за нарушаването ѝ е наложено наказване „ забележка “. Той прецизира, че досега не са установени пропуски в работата на провилата се учителка, против нея няма тъжби и недоволства и отдаде неприятната преживелица на младата ѝ възраст и на еуфорията около завършването на образователната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР