Преди няколко дни британският Guardian съобщи, че главнокомандващият на въоръжените

...
Преди няколко дни британският Guardian съобщи, че главнокомандващият на въоръжените
Коментари Харесай

Инструктажът на Залужни и Третата световна война. Резултатите

Преди няколко дни английският Guardian заяви, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни скрито е пристигнал на украинско-полската граница, с цел да се срещне с главнокомандващия на НАТО в Европа Кристофър Каволи и началника на английския Щаб на защитата Антъни Радакин.

В събота, 26 август, кабинетът на Зеленски удостовери тази информация и сподели, че се водят договаряния по отношение на тактиката на украинските войски през зимата и подготовката за нова пролетна атака.

Първият и явен извод е, че НАТО престана по някакъв метод да камуфлира експанзията си против Русия. Нека подчертая, не поддръжката за Украйна, а съответно експанзията на НАТО против Русия. Именно под това определение попада водещото присъединяване на висши офицери от алианса в планирането на интервенциите на въоръжените сили на Украйна.

Изтичането на информация за срещата на Залужни с членовете на НАТО стана самобитно искрено самопризнание на НАТО, че Украйна не е нищо повече от механизъм за експанзия на груповия Запад. Всъщност въоръжените сили на Украйна са наемна войска на НАТО, употребена за битка против Русия под управлението на НАТО и подкрепяна от НАТО.

Разбира се, това и преди не беше загадка, само че Западът старателно отхвърляше директното си присъединяване във войната против Русия. Той го отхвърли по явни аргументи - сходно самопризнание внезапно усилва заплахата от директна (без украинската подплата) борба на нуклеарни сили. Досега Западът наблягаше, че не желае директен конфликт с Русия, който елементарно може да ескалира в нуклеарна война. Сега маските са изцяло свалени.

Какво се промени?

Украинското „ контранастъпление “ се провали. Провали се напълно, с гръм и тропот. Киев освен не съумя да реализира забележими териториални триумфи, само че понесе сериозно огромни загуби и се изправи пред опасността от есенно-зимно нахлуване на въоръжените сили на РФ без ВСУ да има нужните запаси. Украйна се оказа пред лицето на неизбежна военно-политическа злополука. Ситуацията е толкоз сериозна, че западни политици и военни специалисти са принудени да го признаят обществено.

Но Западът изрично не може да провежда провалянето на Украйна в навечерието на подготвяната тайванска акция против Китай. Освен това западните политици се преценяват както с американския, по този начин и с съветския избирателен календар. В Русия президентските избори ще се проведат на 17 март, а в Съединени американски щати на 5 ноември 2024 година

Чрез протакането на СВО, Съединени американски щати се надяват да подкопаят известността на Путин. А пагубното проваляне на Украйна година преди президентските избори в Съединени американски щати лишава демократите даже от измамлив късмет да запазят Белия дом.

Превъоръжаването на Украйна няма да бъде допустимо преди пролетта. Запасите в множеството западни страни са изчерпани. Също по този начин към този момент не е допустимо да се трансферира съоръжение от бойните елементи, и там към този момент няма задоволително. Производството не е в крайник с потребностите на украинския фронт.

Западът се нуждае от пауза в дейните военни дейности, което ще разреши на Украйна да събере хиляди нови бронирани машини и артилерийски системи, с цел да размени изгубените в борбата, да укрепи доста развалената украинска система за противовъздушна защита и през 2024 година да се опита да имитира „ нахлуване " още веднъж.

Ситуацията в руско-украинския спор се промени за година и половина. И по тази причина е належащо да се преглежда протичащото се в този момент на фронта и към него не от позиция на това по какъв начин е било преди 24 февруари 2022 година, а като се имат поради новите условия – политически, военни и дипломатически..

Как се готвят да решат казуса?

Точно по този начин, както са го решавали до момента – посредством мятане на украинско пушечно месо по съветските войски.

На среща с генералите от НАТО Залужни е заречен да сложи още 200 хиляди души под оръжие преди зимата. Така се възнамерява да се наваксат загубите, понесени от армията по време на двумесечния несполучлив " контранаступ ". Освен това Залужни се съгласи, че " офанзивата " ще продължи. Беше му предложено единствено да се концентрира в една посока (Запорожие) и да продължи настойчиво да си проправя път към Азовско море.

Тъй като украинците не се жалят, Съединените щати сложиха задачата да употребяват талази от " месни щурмове ", с цел да принудят Русия да вкара в борба готови запаси и да ги употребява в хода на отбранителна интервенция, без да икономисва нищо за последващото нахлуване.

Предполага се, че цялостната готовност в Украйна ще разреши да се компенсират неизбежните големи загуби на Въоръжените сили на Украйна и даже да се основат нови формирования. След шест месеца Западът ще откри нова техника и съоръжение за превъоръжаване на украинската войска и след зимната пауза ВСУ още веднъж ще преминат към „ нахлуване “.

Не мисля, че генералите от НАТО не престават да имат вяра във опцията за пробив към Азовско море, само че те се нуждаят от Украйна която просто да се бие, тъй че фронтовата линия да не се реалокира прекомерно бързо на запад и по този начин западната преса да може да продължи да написа за украинското " нахлуване ". Планът, несъмнено, е много постен, само че западните стратези нямат избор. Те не желаят да признаят провалянето си в Украйна, а Русия изрично отхвърля да подписа мир при изискванията на Запада.

Безпрецедентната " неприкритост " на НАТО, която разкри " тайната " среща, се изяснява с пагубното положение на Въоръжените сили на Украйна. Генералите нямат убеденост, че украинската войска ще успее да издържи до зимата. В тези условия демонстративното директно присъединяване на висшето командване на НАТО в планирането на украинските интервенции би трябвало да показва на Русия сериозността на желанията на Запада и да накара Москва да бъде по-предпазлива.

Западът блъфира, демонстрирайки готовността си за по-нататъшно увеличение на залозите, чак до директна борба сред Обединените въоръжени сили (ОВС) на НАТО и Въоръжените сили на РФ.

Разчетите са направени въз основата на обстоятелството, че Москва ще се опита да оцени заплахата от попадане в общоевропейска война с евентуален преход към Трета международна война. Междувременно тайните служби ще събират информация, а политиците ще я правят оценка. Западът ще завоюва време да възвърне боеспособността на въоръжените сили на Украйна до задоволително равнище.

Москва отговори на този опит за напън с думите на Сергей Лавров, който означи, че договарянията със Запада са невъзможни на този стадий, защото Съединени американски щати и техните съдружници не желаят да вземат поради законните ползи на Русия и да договарят на равни условия. Много е значимо и симптоматично, че сходно изказване направи първият посланик на страната. По този метод Москва показва, че счита опциите на дипломацията на този стадий за изчерпани и е подготвена за идващия кръг от повишение на ставките, натрапен от Запада.

Топката още веднъж е в полето на Запада. Русия не има намерение да дава есенно-зимна пауза на въоръжените сили на Украйна и е подготвена да върви към търсене на решение по посока на цялостното дотъкмяване на Украйна, защото Западът не желае да договаря на равна нога.

Сега Съединените щати би трябвало да решат дали в действителност ще отидат на ново изостряне на връзките с Русия и какъв тип изостряне ще бъде то: дали всичко ще се ограничи до политически изявления и хули в пресата или Вашингтон въпреки всичко ще направи още една стъпка към военния конфликт, да даде подтик, да вземем за пример, на полската войска да " избави " Украйна (поне Западна).

Това не е толкоз просто решение, колкото наподобява. Изглежда, че от военна позиция е разумно да се направи втора Украйна от Полша, откакто първата се разпадна. Но има значим политически миг. Полша е страна от НАТО. И в случай че провалянето на Украйна нанесе големи имиджови вреди на вашингтонските политици, то директното присъединяване на страна от НАТО в спора може да се окаже пагубно.

Ако полската войска стартира да търпи огромни провали, а това е изцяло допустимо, защото полската войска не е воювала на никое място от 1945 година, ще възникне въпросът за спасяването на страната от НАТО от военно проваляне.

Ако Съединени американски щати си измият ръцете, тогава ще се засилят позициите на тези сили, които настояват, че НАТО се е изчерпала, че към този момент не подсигурява сигурността на Европа, а е единствено инструмент за замесване на европейските страни в американските случки. Блокът може да се спука по шевовете и да стартира да се разпада.

Обратното, в случай че Съединените щати рискуват да вземат участие на своите войски във войната на страната на Полша, ще стане съвсем невероятно да се избегне Третата международна нуклеарна война, защото двете най-силни нуклеарни сили ще се сблъскат намерено в борба и ще бъде доста по-трудно да признае успеха на Русия, в сравнение с в този момент, когато Украйна официално е във война и постоянно можете да се позовавате на несравнимостта на капацитета на Москва и Киев, като подчертавате, че Украйна, както споделят те, е издържала „ героично “ дълго време.

Но най-малко Западът има избор сред война и компромисен мир. Украйна въобще няма избор - Западът я обрича на заличаване при всички случаи. Украинците могат да се спасят единствено поединично: като избягат от страната или се предадат на фронта. Освен това, колкото по-бързо се срине фронтът, толкоз повече хора ще бъдат избавени, толкоз по-малко инфраструктура ще бъде унищожена и толкоз по-малко време ще има Западът да рискува с Третата международна война.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР