Преди няколко дни Apple представи първата си система за смесена

...
Преди няколко дни Apple представи първата си система за смесена
Коментари Харесай

Струващите 3500 щ. долара Vision Pro VR на Apple имат компоненти за 1500 щ. долара

Преди няколко дни Apple показа първата си система за смесена действителност - Vision Pro. Тя ще бъде пусната в продажба при започване на идната година. Цената на нововъведението е цели 3499 щ. $. Но индустриалната цена на устройството се оказва доста по-ниска - анализаторите от Wellsenn XR пресметнаха общата стойност на съставените елементи на устройството.

Както се оказва, най-скъпата част от очилата са двата 1,3-инчови OLED екрана. Техният снабдител е Sony. Цената на един подобен панел е 350 щ. $. Така цената на двойка OLED екрани Vision Pro се равнява на 700 щ. $. Следващият най-скъп детайл от производството на очилата Vision Pro е тяхното сглобяване. Цената му е 130 щ. $. Цената на корпуса на слушалките е още 120 $. Същите 120 $ е и цената на процесора Apple M2. Новият Apple R1, който се употребява в Vision Pro за неговите функционалности за потапяне в добавена и виртуална действителност, се прави оценка от анализаторите на 60 щ. $.
-->
512 GB непрекъсната памет Samsung UFS 4.0, присъстваща в очилата, е оценена на 20 $, а 12 GB оперативна памет LPDDR5, от Samsung и SK hynix, е оценена на 30 $. Модулите Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.3 от Broadcom и Skyworks костват надлежно 6 и 2 $. Цената на PMIC съставените елементи за зареждане е 4 $. Външният хибриден AMOLED екран на очилата Vision Pro (производство на LG), който може да демонстрира очите на потребителя на другите, е на цена 30 щ. $. Комплектът оптични лещи е на цена 60 щ. $. Цената на два модула IPD е 20 $. Комплектът от камери, датчици за следене на придвижването и вибрационен мотор е на стойност 131 щ. $. Сензорите на камерата и датчиците за следене на очите и лицето са създадени от Sony, а модулите на датчика за следене на придвижването на потребителя са създадени от Foxconn.

Комбинираната цена на охладителната система, печатната платка, захранващия кабел и други съставни елементи е още 34 доалра. Цената на вътрешната батерия на слушалките с потенциал към 500 mAh е 3 $, а на външната батерия с потенциал към 10 000 mAh - 15 щ. $. Цената на микрофоните е 3 $. Цената на опаковката на продукта, чантата за предпазване на батерията и други елементи е към 23 $.

Така индустриалната цена на Apple Vision Pro е малко над 1500 щ. $. Не си мислете обаче, че Apple цели да завоюва към 2000 щ. $ от всяка продадена численост. В горното пресмятане не са взети поради разноските за разработка и програмен продукт. Разработката на Vision Pro лиши седем години, а в последните стадии компанията е вложила над 1 милиарда $ годишно в създаването на очилата. В плана са взели участие повече от хиляда инженери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР