"Преди няколко дена излезе кредитния рейтинг на България от Fitch,

...
"Преди няколко дена излезе кредитния рейтинг на България от Fitch,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: На Fitch и Moody`s не можеш да им кажеш какво да напишат


"Преди няколко дни излезе кредитния рейтинг на България от Fitch, както и Moody's. Глобални кредитни организации, които откакто излязат със своите мнения, ги чете целия свят и се ориентира. На тези организации не можеш да им кажеш какво да напишат ", сподели министър председателят Бойко Борисов на 12-ия Летен университет на МГЕРБ.

Moody's увеличи вероятността за кредитния рейтинг на България

"Агенцията отбелязва, че България се характеризира със постоянни индикатори. Но тази непоклатимост като че ли медиите не я регистрират. Но ето какво споделят специалистите от Fitch - чакат страната да продължи да осъществя остатъци. Пишат всякакви идиотщини - "страната ще задлъжнее за идващите млади генерации ", от Fitch ни споделят тъкмо противоположното ", добави още той.

"Банковият бранш остава постоянен. Какъв беше при ръководството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 $ на месец? ", попита Борисов.

"През последните години - това е и в отговор на президента - България се характеризира с възходящи бюджетни остатъци, устойчиво понижение на държавния дълг. Е, това е към този момент "прогерберската позиция ", която не може да им се елементарни и би трябвало да се извърнат против тях ", пошегува се Борисов.

"С 10% ще вдигнем приходите през идната година във всички сфери, разгласи министър председателят.

"За „ Белене “ успяхме освен с дипломация, само че и с доста старания. В този план има смисъл, в случай че бъде конструиран вярно ", разяснява още той.

"През септември имаме два доста значими избора. Движим се доста добре ", съобщи още Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР