Преди началото на зимния сезон няма желаещи фирми, които да

...
Преди началото на зимния сезон няма желаещи фирми, които да
Коментари Харесай

Никой не иска да поеме снегопочистването в община Златарица

Преди началото на зимния сезон няма искащи компании, които да поемат снегопочстването във високопланинската община Златарица. Въпреки че тази година от общинския бюджет са заделени повече средства, поради сложния терен никой не желае да поеме риска да чисти снега там.


Въпреки че зимата е най-красива в златаришкият балкан, падне ли сняг, достъпът до живописните села става сложен и даже неосъществим. За това локалните всяка година се запасяват със артикули от първа нужда преди снега да ги затрупа.
Жител на село Росно: Аз примерно като има огромен сняг си закупувам брашно и месим! Жител на село Росно: Нашето село е някъде на 110-115 метра надморска височина. Но нагоре там е по-високо, примерно Резач, Средно село те са някъде на над 700 метра надморска височина!
Заради планинският терен все по-трудно става намирането на компании, които да се заемат със снегопочистането в общината.
Пенчо Чанев, кмет на община Златарица: Пари тази година има, страната тази година обезпечи положително финансиране. Трябва да се мисли законът да бъде изменен. Сега всичко е еднообразно. Всички сме на километър, но снега вали на километър. И в случай че в Лясковец снегът е 10 см., в Средно село - 110 см. Парите обаче за разчистване са едни и същи!
Миналата година се наложи кметът Пенчо Чанев самичък да разчиства пътищата в най-отдалечените сала от общината, тази година обаче локалните се заричат, в случай че не се откри компания, да му оказват помощ с лопати и гребла.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР