Преди началото на COVID кризата служителите в ресторантьорството и хотелиерството

...
Преди началото на COVID кризата служителите в ресторантьорството и хотелиерството
Коментари Харесай

Алибегов: Преди COVID кризата служителите масово отказваха да плащат високи осигуровки

Преди началото на Коронавирус рецесията чиновниците в ресторантьорството и хотелиерството всеобщо отказвали да заплащат високи осигуровки. Ако даден шеф поставял това като изискване, офертата му била отказвана. Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов по.

Той акцентира, че обратно на упованията, това лято е било по-слабо от миналогодишното за туристическия отрасъл. За сметка на това разноските на хората в този бизнес са скочили с 2,5 – 3 пъти.

„ В момента просто оцеляваме, няма облаги, вложенията в каквото и да било са спрели. След Коронавирус банките не желаят и да чуят за туризъм, защото се води нерешителен бранш ”, сподели още Алибегов.

Той акцентира, че вероятно увеличение на налозите в сегашния миг е невероятно и би било „ самоубийствено за стопанската система ”.

„ Няма никакви ограничения в поддръжка на бизнеса, потреблението е с над 40% по-ниско, а разноските - повече от два пъти по-високи. Като цяло бизнесът не е конструиран да живее от обезщетения от страната, а от облаги ”, заключи Алибегов.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР