Преди години заразяването с ХИВ бе почти като смъртна присъда.

...
Преди години заразяването с ХИВ бе почти като смъртна присъда.
Коментари Харесай

Moderna започва ранни изпитвания на своята ваксина срещу ХИВ

Преди години заразяването с ХИВ бе съвсем като смъртна присъда. Науката тогава към момента не схваща изцяло вируса.  Няма и лекуване. В днешно време третирането на вируса е толкоз положително, че хората, които постоянно и по график одобряват медикаментите си, могат да водят съвсем естествен живот.

От години се работи за създаването на ваксина, която да предотвратява заразяването с ХИВ. Един от основателите на ваксина против COVID-19 също работи в тази посока. Moderna разгласи, че е почнала клинични изпитвания на ранен стадий на ваксина против ХИВ, която ще се основава на мРНК- същата технология, която стои зад имунизацията против ковид.

Идеята на препарата с мРНК е да подтиква характерен клас бели кръвни кафези, известни като В-клетки. Те по-късно би трябвало да се трансфорат в необятно обезвреждащи антитела. Според Moderna точно тези протеини се смятат за цел на имунизацията против ХИВ.

Досега нито една ваксина против ХИВ не е минала сполучливо ранните клинични изпитвания. Все още не е намерено и лекарство за вируса. Има случаи на няколко пациента, които сполучливо са се възстановили от инфекцията, след потреблението на разнообразни лекарства. Това обаче към момента не се е трансформирало в всеобщо лекарство, което може да се ползва при други хора, които носят вируса.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР