Преди да се захваната с конституцията и бюджета депутатите подгряха

...
Преди да се захваната с конституцията и бюджета депутатите подгряха
Коментари Харесай

Костадинов плаши с линч в НС: Престъпници! Свинщините се заплащат с отнемане на най-милото

Преди да се захваната с конституцията и бюджета депутатите подгряха с нов скандал, разменяйки си обиди и обвинявания кой нарушава законите и конституцията.
„ Правителството на ПП-ДБ е формирано от нарушители, които нарушават законите “, съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и като доказателство размаха решението на съда, с което демонтажът на Паметника на Съветската войска е разгласен за противозаконен. Той е удовлетворен, че има съдии, които не са подвластни на олигарси и самозабравили се мутри. „ Рано или късно ще има правораздаване и съд за нарушителите, които ежедневно правят закононарушения против нашата страна. Демонтажът е единствено знак на беззаконието в което живеем “, съобщи той.
Костадинов уточни, че втори ден Народното събрание е ограден от служители на реда и жандармеристи. От кого се опасяват нарушителите от ПП-ДБ, от българския народ ли, попита той.
„ Г-н Пеевски, имате най-големи учредения да се притеснявате. И аз на ваше място ще съм доста обезпокоен “, обърна се костадинов към шефа на ПГ на Движение за права и свободи, намеквайки, че той е попаднал краткотрайно във властта.
„ Уважаеми сънародници, в Народното събрание сега взимат решения убийци, създатели на корупцията в България, компаньонки, баш крадци “, изригна Костадинов. „ Не се накрадохте, вие, непрочели една книга в живота си, а сега променяте Конституцията, вие които унищожихте образованието, опазването на здравето, армията. По-гнусна долнопробна власт в никакъв случай не е имало. Властта и парите са ви извадили сърцата, изгладили са ви мозъците, вие се крепите взаимно, тъй като сме изгубени един без различен, вие сте се заблудили, че можете да се отнасяте с страната като с продажница и ще се сблъскате с правораздаването “, съобщи Костадинов. И продължи: „ Не се накрадохте вие, изменящи конституцията. Вие унищожихте службите за сигурност, опазването на здравето, промишлеността, армията, опцията за обикновено икономическо развиване “, продължи той.
„ Ако заслужавате благополучие, дано е благополучие, в случай че заслужавате линч, дано е линч. Свинщините се заплащат, само че не с пари, а с лишаване, пострадване и лишаване на най-милото. Ще си платите всички вие, без значение от лазенето “, заплаши Костадинов.
„ Изгладили са ви мозъците, с цел да не ви пречат гънките “, не спря да наскърбява той.
Нервният изблик на Костадинов провокира намесата на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, който го предизвести, че съгласно правилника би трябвало да го в профил минимум от 3 съвещания „ поради извънредно грубия ви език, който е извънредно грозно лице на антипарламентаризма “. „ Няма да ви отстраня, тъй като това е търсена провокация по сходство на оня ден. Оставих ви да покажете езика на вашата хармония, за което не мога да ви поздравя. Налагам ви забележка “, отсече Желязков, представен от 24 часа.
Скандалът продължи, откакто и Явор Божанков взе думата за декларация от името на ПП-ДБ. Той обаче реши да стартира с цитати: „ фашистка сган, нечовешка паплач, би трябвало да бъдат унищожени – не са думи на Сталин или Хитлер, а на български депутат “. „ Всичко стартира с думите, Хитлер иде с езика на Третия райх, преди камионетките са заканите. Днес помним и няма да позволим историята да се повтори “, съобщи депутатът. И упрекна представителите на „ Възраждане “ и техните водачи, че целят осуетяване на активността на най-висшия орган на законодателната власт у нас – Народно събрание. Той се оплака от възпрепятстване на опцията депутатите да изричат тезите си от страна на „ Възраждане “.
Думите на Костадинов пък били като изречени през 1933 година Божанков не пропусна да напомни по какъв начин предходната година хора на „ Възраждане “ попречиха и кинопрожекцията на филм, в който съгласно тях се прокламира хомосексулаността.
Божанков настоя за „ съдбоносен институционален отпор “, тъй като другояче „ Възраждане “ щели да отидат и по-далеч. Те имали и „ култ към лагера в Белене “. Имало доста тирада на омразата от представителите им означи още той. Паметникът на Съветската войска пък е „ пропагандно оборудване “. Реакциите против кабинета и подкрепящото го болшинство единствено показвали, че са на прав път, счита Божанков.
След престрелките сред Божанков и Костадинов Йорданка Георгиева от Българска социалистическа партия също взе думата за декларация от името на Българска социалистическа партия. Тя се спря на годишнината от гибелта на трагична годишнина – 80 година от разстрела на шест деца от с. Ястребино, дружно с родителите им.
Тя се възмути, че за пръв път в новата ни история министърът на защитата Тодор Тагарев за пръв път не е разрешил гвардейският оркестър на Шуменското военно учебно заведение да взе участие в церемонията по отбелязването на годишнината. Представители на ПП-ДБ пък се постарали да опорочат честването.
„ С национални предатели не се спори “, отсече Георгиева. „ След като оправдавате убийството на деца, през днешния ден ще продължат ли да раздавате правораздаване против децата на днешните ви идеологически съперници? След като режем гласи от паметниците, с какво ще продължим? “, попита още социалистиката. Демонтажът на монументи е ремонт на националната памет, считат от Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР