Преди да диагностицирате у себе си депресия и ниска самооценка,

...
Преди да диагностицирате у себе си депресия и ниска самооценка,
Коментари Харесай

Преди да се диагностицирате с депресия, първо се уверете, че не сте заобиколени от идиоти

Преди да диагностицирате у себе си меланхолия и ниска самокритика, първо се уверете, че не сте заобиколени от идиоти. – Зигмунд Фройд

Този откъс на Фройд ни харесва толкоз доста, тъй като е истина. Не че е би трябвало да сте човек, който упреква другите за неприятното въодушевление и отчаянието си, само че в случай че се замислите какъв брой постоянно оставяте близките да ви скапват настроението и да наранят възприятията ви, ще установите, че се случва съвсем всекидневно.

Замислете се какъв брой постоянно поддържате връзка с хора, които се отнасят с вас зле и в последна сметка, вие сте единственият, който се усеща засегнат и използван.

На този свят има много задници. Те съществуват единствено с цел да накарат другите да се усещат зле и в случай че съумеят да депресират някого, се усещат доста удовлетворени. Това е в природата им и няма нищо, което да можете да извършите, с цел да ги измененията. 

Как да ги разпознаем? Ако някоя персона в обкръжението ви има следните три характерности, има огромна възможност да е безспорен задник и постоянно да се чувствате зле поради него.

Той е гръмък и провокиращ

Няма да срещнете гъз, който да е спокоен и свенлив. Повечето от тези хора въобще не са в положение да приказват обикновено. Те въобще не схващат концепцията за реципрочност и противоположна връзка, когато водят диалог. 

Те викат, прекъсват, водят монолог, драматизират и въобще не зачитат персоналното ти пространство, като че ли те са единствените, които имат нещо значимо за казване. Въобразяват си, че са център на вселената и всичко се върти към тях. Много зле.

Те са себични идиоти

Да се отнасяш с пренебрежение към хората към себе си по никакъв начин не е готино. Да уважаваш себе си и да се грижиш за себе си е нещо значимо. 

Задниците, въпреки това, не се интересуват от нищо друго, с изключение на от себе си, което няма нищо общо със себеуважението. Те омаловажават правото на другите на мнение, тъй като ги е грижа единствено и само за личното си. Те имат навика да обезценяват както личността ти, по този начин и концепциите ти, единствено с цел да се почувстват по добре със себе си.

Живеят си щастливо със личната си нелепост

Като споделям „ нелепост “, нямам поради липса на просветеност. Няма човек, който да знае всичко и в никакъв случай да не бърка. Аз, да вземем за пример, нищичко не запознат съм спорт, като се изключи че понякога е занимателно да гледаш някой мач. Но не се разсуквам наляво надясно, с цел да изяснявам на хората какъв брой доста разбирам и да им обяснявам последните спортни събития.

Задниците тъкмо това вършат. Те с наслада демонстрират нелепостта си и приказват решително за неща, от които си нямат никаква визия. Дори се пробват да поучават близките. Това е неуместно и леко откачено. 

Но за какво тези хора ни скапват настроението?

Защото множеството от нас са настроени да бъдат благи. Родителите ни са ни научили още от доста дребни да се държим добре с другите хора, да ги почитаме, да ценим мнението им и в никакъв случай да не ги унижаваме и обезценяваме.

Добрите хора постоянно изпитват състрадание. Винаги имат поради възприятията на другите хора. Те заобикалят да ги нервират и товарят. Вместо това, те са благи, спокойни, сърдечни и разбиращи.

А задниците ги карат да се усещат наивни и глупави за добротата си. Те стартират да се чудноват дали позитивните им качества в действителност не са негативни. Започват да виждат положителните си страни като неприятни. 

Всичко това е удар върху самочувствието, който може да докара до горест, накърнимост, паника, бодърствуване и меланхолия.

Как да си помогнете?

Лесно. Бъди почтен със себе си и се пробвай да видиш какви са близките в реалност, вместо да си създаваш идеализирана версия за тях. Да се научиш да разпознаваш задниците е първата стъпка.

Втората е да си задоволително самоуверен да действаш. Няма значение дали задникът е брат ти или най-хубавият ти другар, постоянно можеш да отстраниш токсичното им наличие за свое лично положително.

И трето – бит се и полагай грижи за индивида, с който ще прекараш целия си живот – себе си. Прекарвай времето си по метод, който те прави благополучен. И не позволявай на задниците да ти унищожават деня.

създател: Мари Райт

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР