Преди броени дни се появи информация, която разбуни духовете. Коментар

...
Преди броени дни се появи информация, която разбуни духовете. Коментар
Коментари Харесай

Оплюват кметицата на Каравелово, че нищо не правила. Не е вярно!

Преди броени дни се появи информация, която разбуни духовете. Коментар в мрежата гласеше следното:  " Ако ходите в Каравелово, не се свързвайте с кметицата. Спирайте пред първата къща, която видите и попитайте с какво да помогнете ". Мъж твърдеше, че съгласно кметицата нямало потребност от помощ.

Въпросната информация повдигна доста въпроси и накара доброволци, а и освен, да се запитат какъв кмет би трябвало да си, с цел да не мислиш за селото и за жителите на Каравелово изключително в сходна бедстваща обстановка.

Днес екипът ни попадна на контра мнение, което показва кметицата Славка Червенкова в добра светлина. За срещата си с Червенкова разказа Мариана Димитрова. " Тя приказва, остана без глас, а аз плачех! ", написа Мариана в обществената мрежа.

Ето какво гласи цялата обява:

" Хора, непредпазливо се " срещнах " с Кметицата на село Каравелово! Запознах в кавички, тъй като не ѝ зная името, само че до момента в който чакахме 20, 30 минути дружно пред една профилирана болнична аптека, тя не смъкна телефона от ухото си, не спря да координира, да дава рекомендации, знаеше поименно всички от селото, знаеше кой имал количка, кой нямал лопата, в коя къща има хидрофор, кои хора да настанят у еди кой си, коя баня да употребяват другите... Тя приказва, остана без глас, а аз плачех!

Обаждаха ѝ се за доставка за дарения, тя благодареше, след това звънеше на различен и споделяше част дарението да иде при тези деца, другата час при бай някой (поименно), тъй като на него сега тъкмо това му липсвало! Почувствах се оскъдна, безпомощна, а тя ме успокоява и вика: " Още не можем да овладеем реката да влезе в коритото, само че и с този пъкъл ще се оправим! Ще мине и това, тъпо, че двама индивида (поименно ги назова) не можаха да преживеят бедствието и си отидоха от тъга (починали) ". И след секунда отново: " да пратиш количка на бай еди кой си. Аз там съм настанила 9 индивида, ти прати тези четирима - (поиненно) в къщата на еди кой си, там има вода в чешмата и е изсъхнал етажа "... И по този начин си потегли съвсем без глас, като не пропусна да ни благодари за поддръжката, на аптекарката особено благодари, че е била нощес да чисти в с. Каравелово, като доброволец и питаше в коя махала и отново поиненно назова хората, провалите знаеше и с каква техника разполагали там!

Поклон Госпожо Кмет на село Каравелово! "

Много евентуално е кметицата на селото да е била афектирана от дадена обстановка сега, когато доброволци са я попитали дали има потребност от помощ в Каравелово и по тази причина тя да е отвърнала с думите, че нямат потребност. А дали действително е реагирала по този метод - можем единствено да гадаем. 

Иначе в мненията под обявата на Марияна Димитрова се включиха доста хора, които показаха възторженостти и почит към Славка Червенкова.

" Така е! В други групи я оплюват, че нищо не правела - само че аз съм очевидец не се стопира. Браво на госпожа Червенкова! ", написа Оливия.

" Такъв човек, като кметицата на Каравелово би трябвало да е министър ръководител. Само човек,който милее за хората може да управлява страната ни! ", гласи коментар на Мария Мановска.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР