Предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR започва нова поредица

...
Предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR започва нова поредица
Коментари Харесай

Как се започва работа в компания с 29 000 служители и $40 милиарда оценка? Този българин знае

Предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR стартира нова поредност " Успелите българи ", която посредством персоналните истории на просперирали наши сънародници ще въодушевява феновете и читателите при избора им на кариерен път. Чрез нея екипът на Money.bg желае да разбие клишетата за сполучлива кариера, като покаже образно разнообразните пътища, по които може да се стигне до нея.

Александър Димитров знае по какъв начин се прави кариера в огромни компании. Той минава за малко през българския офис на една от най-големите в международен мащаб одиторски компании KPMG, след това се " закотва " за 12 години в първия и дълго време максимален български телеком - Mtel, по-късно ребрандиран на А1, с цел да стигне до компания с близо 29 000 чиновници в 30 разнообразни страни, оценена на 40 милиарда $ - NXP Semiconductors.

Формулата за триумфа: " Скачай в дълбокия завършек на басейна "

Намираме Александър в Австрия и по-точно в Грац, където той работи за локалния офис на колоса. Дружеството има многокомпонентна активност, която в резюме може да се опише като производител на разнообразни типове чипове и решения за автоматизация. Българинът е на позиция управител сегмент " Умни градове " в компанията. Как съумява да стигне до нея?

Може да прозвучи като факсимиле, само че това се дължи на развой, предпочитание и имаше настройка в фамилията ми, че би трябвало да диря кариера отвън България. Започнах да работя в няколко насоки. Три са главните неща - гледаш дали имаш персонални контакти в съответна сфера или гледаш съществено свободния пазар на съответната страна за трудовия пазар. От там нататък отделяш много време и започваш да адаптираш своята автобиография за съответни позиции ", изяснява той.

" Естествено не е нещо, което има огромна съгласуваност с моя предишен професионален живот в България, само че несъмнено основата, която бях основал в България и опита, който имах,ми помогнаха да стигна до NXP в Австрия, където е един от огромните ни офиси и където имаме световен център за безконтактни технологии, с които поддържаме целия свят от тук ", добавя той.

По думите му най-важните качества в сходна бизнес среда са гъвкавостта и бързото асимилиране на новата информация.

" Това с стартирането на дълбокия завършек на басейна е едно факсимиле, само че несъмнено е в действителност по този начин, само че естествено би трябвало да има тенденция. Опитът през годините, богатият опит много способства за верния метод, избор и съвпадението сред нашите контакти и това какво аз диря като опция и какво NXP търсеше. Определено мисля, че моята история от това, че аз имам опит в услугите, а NXP е несъмнено на 99% хардуер ориентирана компания и желаеха и създават към момента новаторски артикули, беше решителния миг, който способства за наемането ми ".
 Българката в австрийската енергетика, която взе участие в договорка за €100 милиона
Българката в австрийската енергетика, която взе участие в договорка за €100 милиона

Деница Ненчева е първият воин от поредицата " Успелите българи "

Пътят към триумфа: MBA стратегия във водеща бизнес академия

Преди да проработи в Австрия, Александър прави и решителна крачка в своето академично израстване - приключва PMBA Entrepreneurship & Innovation в едно от най-силните бизнес учебни заведения отвън англоезичния свят - WU Executive Academy. Наричана още Академия за висши мениджъри, тя е част от Виенския стопански университет и през нея минават стотици експерти, които търсят израстване в кариерата. Александър също:

" Завърших и Академията през 2015 година по-скоро с цел да си опресня визията за това какви са последните трендове в технологиите, предприемачеството и с цел да може да го употребявам като трамплин за определяне на кариера в Австрия ".

Той съумява и през днешния ден, макар че работи отвън България и за международен колос, един български план го ангажира още веднъж с България - основаването на електронна система за билети в столичния градски превоз.

" Проектът, който напълно скоро привършихме, само че е в развой от 2018 година, е електронният билет за градския превоз в София, където от самото началото видяхме опция да работим с нашите сътрудници в България, да образоваме техните екипи на технологиите, които могат да се употребяват и надлежно по какъв начин може да се усъвършенства качеството на услугата и това, на което постоянно държа в нашите отношение, било то с крайни сътрудници или клиенти - да се основава бистрота чрез услугите и така наречен хардуерни устройства, които имаме за крайния консуматор ", изяснява Александър.

" Създадохме решение и дадохме задоволително хрумвания да се сътвори решение, в което умните карти да вземем за пример за градски превоз да може транспарантно да бъдат проверявани от всеки консуматор - по какъв начин е бил употребяван заема, който имат или билетите, които са закупили чрез мобилния телефон. Имаме партньорство и с Гугъл, което дава опция да се съхранява билета на Android устройства, с цел да може да се отстрани умната карта и да бъде съхранена на мобилния телефон на крайния консуматор ".

Попитан по кое време София ще стане интелигентен град, специалистът ясно сподели каква тактика би трябвало да се следва:

" Умните градове имат необятна формулировка - може да е от инфраструктурни планове до съчетание на няколко услуги на умните устройства на крайните консуматори. Всичко е в посока на това, че би трябвало да се усъвършенства трафика на хората, услугите, с цел да може животът да стане по-лесен. За София стъпките са верни, само че ще отнеме доста време да се развие. Един град е като един танкер - като се пусне в една посока е мъчно да се промени курса, по тази причина би трябвало да се пусне в вярната посока с цел да знаем, че след пет-десет години ще има основни резултати, а не минимални ", приключва той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР