Предадената на американските власти българка Ирина Дилкинска и известната като

...
Предадената на американските власти българка Ирина Дилкинска и известната като
Коментари Харесай

20 години решетки заплашват екстрадирана в САЩ българка

Предадената на американските управляващи българка Ирина Дилкинска и известната като „ криптокралицата ” Ружа Игнатова са се виждали за последно през 2016-2017 година, заяви пред Нова телевизия юристът на Дилкинска Николай Петров.

Тя е работила като началник на правния отдел на OneCoin за към 4-5 години.
-->
„ Игнатова е и немски жител и непрестанно е обикаляла света. Дилкинска е работила тук в офиса на OneCoin. В последна сметка са били шеф и служащ ”, изясни Петров.

По думите му Дилкинска е правила нормална юридическа работа – правене на контракти, следенето по какъв начин се извършват.

„ Имало е голям документооборот, който да се приведе в юридически тип.  OneCoin има активност в към 170 страни в света, трябвало е да се синхронизира законодателството. При диалозите ми с нея Ирина ми е заявявала, че в никакъв случай не си е помисляла, че прави нещо неправилно ”, сподели юрист Петров.

Той изясни, че обвиняванията против Ирина Дилкинска са 2 на брой и се базират на 2 клетвени заявления – една е на сътрудник от ФБР, а другата на заместител основния прокурор в щата Ню Йорк.

„ Това са документите, на които се базира цялата екстрадиция. 75-80% от документите касаят Ружа Игнатова, която по този начин и не е открита, не е разпитвана ”, сподели юрист Петров.

Според него повдигнатите обвинявания в Съединени американски щати ще търпят доста сериозен и сериозен разбор от отбраната там.

Той изясни, че Дилкинска първо ще бъде изслушана пред съда. Това има силата на авансово дело.  По думите му е допустимо да се реализира съглашение с прокуратурата. А вероятността по този начин да се понижи присъдата е доста огромна, изясни юристът.

Дилкинска е застрашена от 20 години затвор. „ Тези 20 години, които са оптималното, могат да бъдат понижени на половината или даже 3/4 ”, сподели юрист Петров.

Дилкинска не е очаквала, че ще бъде търсена от американските управляващи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР