Пред президента заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в

...
Пред президента заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в
Коментари Харесай

Подкрепата на ДПС ще зависи от програмата и състава на кабинета

Пред президента декларирахме нашите цели, тъй като страната се намира в няколко рецесии. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след консултациите при президента за образуване на държавно управление.

„ В тази връзка в страната има потребност от непоклатимост. Българските жители чакат от политиците решение на техните проблеми, повишение на стандарта на живот и успокоение “, акцентира той.

„ Има политическа рецесия, рецесия на демокрацията, рецесия на държавността. В момента съгласно нас, за превъзмогването на рецесията в основата на всичко стои думата „ разговор “, уточни Карадайъ.

На въпрос по какъв начин ще гласоподава Движение за права и свободи за държавното управление, водачът на придвижването съобщи: „ Тепърва ще забележим какво ще се предложи като стратегия, както и персоналния състав на държавното управление “.

Той сподели също, че ДПС би подкрепило промяна в правосъдната система.

„ Не е неприятно да се влиза в Народното събрание със зелен документ. Така ще дадем образец на жителите и ще им покажем, че сме виновни “, съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

В началото на срещата с президента Румен Радев Карадайъ съобщи:  " Политическата рецесия е реалност и ние предупреждавахме за нея ". Страната има потребност от постоянен кабинет, посочи Карадайъ.

" Изборите, извършени на три пъти в страната, са вследствие на политическата рецесия на властта ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

„ Както знаете, това е третата ни среща за годината в този формат. Както знаете, българските жители гласоподаваха за смяна, ” съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите с Движение за права и свободи.

" Изборите, извършени на три пъти в страната, са вследствие на политическата рецесия на властта ", съобщи от своя страна водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Бяхме очевидци на това по какъв начин през годините стигнахме до обстановката, в която се намираме. Според нас превъзмогването на политическата рецесия може да се случи посредством разговор сред партиите, политическите субекти и институциите. Това не е нова тематика за нас. През годините нееднократно сме предупреждавали, че може да се стигне до сходна обстановка ”, акцентира той.

И добави: „ През 2016 година нашата национална конференция се организира под мотото възстановяване на нормалността в политиката. След това в разнообразни избори като мото ние имахме възобновяване на демокрацията, рестарт на държавността, възобновяване на държавността. Имали сме опция доста пъти да дефинираме какво разбираме ние под възобновяване на нормалността в политиката, под възобновяване на демокрацията и възобновяване на държавността ”.

" Политическата рецесия е реалност. Въпросът е по какъв начин я преодоляваме, сподели още Мустафа Карадайъ. Минаха трети избори с доста огромни очаквания и упования от страна на гласоподавателите. Страната има потребност от постоянен кабинет предвид на множеството рецесии, пред които сме изправени – и коронавирус рецесия, и здравна, и обществена, и икономическа, и финансова ", съобщи Карадайъ.

Това изисква отговорно ръководство, ръководство с визия, изисква виновни политически субекти с бързи незабавни дейности с оглед превъзмогване на рецесиите и с взор в бъдещето, добави водачът на Движение за права и свободи.

Лидерът на Движението уточни, че за Движение за права и свободи е значимо да се възвърне държавността. Карадайъ удостовери, че страната има потребност от постоянен кабинет предвид на рецесиите, пред които страната ни е изправена.

„ Те изискват виновни политически субекти с бързи, незабавни, дейности за превъзмогване на рецесиите и с взор в бъдещето. Безспорно има тематики, които ние би трябвало да ги ускорим. Може да се окаже, че сме на ръба съдбовно да закъснеем за Плана за възобновяване. Възможностите, които бихме имали при утвърден План и оперативни стратегии, могат да дадат подтик за развиването на стопанската система на страната. Това ще усъвършенства стандарта на живот на жителите, а самите жители от нас чакат сигурност ", заключи Карадайъ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР