Пред препълнена зала независимият кандидат за кмет на община Роман

...
Пред препълнена зала независимият кандидат за кмет на община Роман
Коментари Харесай

Любомир Лалов: Знам как да превърна Роман в модерна европейска община /снимки/

Пред претъпкана зала самостоятелният претендент за кмет на община Роман Любомир Лалов, повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от ГЕРБ, Въздраждане и ИТН откри предизборната си акция.
На срещата участваха регионалният водач на ГЕРБ-Враца Красен Кръстев, общинският ръководител на партията за Роман Тихомир Вълчев, водачът на Възраждане Богдан Цеков и водачът на Има Такъв Народ за Роман Детелина Делева.
" Всички ме познавате и знаете, че съм кардинален, открит, диалогичен човек и държа на думата си. Основната ми мотивация да се кандидатирам за кмет на тези локални избори е пасивността на локалното ръководство, в резултат на която община Роман изостава в развиването си спрямо другите общини в Северозапада и това е видно за всички нас.
И до момента в който в другите обитаеми места дългогодишните кметове съумяха посредством планове и личен капитал да подобрят инфраструктурата, да вкарат електронни услуги в администрациите си, да привлекат вложители, да се погрижат за селата, тук в Роман животът като че ли е спрял.
Дори Районното ръководство бе реформирано в сектор. Нямаме нито един работещ клон на банка. Имаме единствено един порутен банкомат, който постоянно е незареден и това затруднява всеки един от нас.
Млади хора в общината съвсем няма. Те са ”на изгубване ”, защото от десетилетие техният брой понижава фрапантно, заради неналичието на прехранване в града.
Работещите компании в общината се броят на пръсти, а бизнес средата по никакъв начин не е добра.
Какво се случи с построяването на църквата в Роман? Нищо, а в този момент следва да бъде новият избирателен балон. Близо 10 години градят църквата единствено на думи, а духовният храм е извънредно значим за популацията на нашия град.  
Да сте чули в миналото за начинания и планове за развиване на туризма в общината?   
Това, което липсваше до този миг е ясна визия и тактика за развиването на община Роман. Нашият екип работи старателно и има ясни цели, по които ще работи, с цел да трансформира община Роман в това, което тя в действителност заслужава - в съвременна европейска община ", сподели Любомир Лалов.
Председателят на Инициативния комитет Любомир Лалов - уважаваният локален бизнесмен Кирил Иванов благодари на всички, които са се включили към идеята за развиване на Роман и изрази убеденост, че цялата тази сила ще се влее в рационални каузи за просперитета на общината.
Народният представител и регионален координатор на ГЕРБ Красен Кръстев съобщи поддръжката си за кандидатурата на Любомир Лалов и показа, че община Роман изостава значително в развиването си от останалата част от региона, което е очевидно за всички поданици на общината.
" Любомир Лалов е сборен облик на очевидно разнообразни партии по своята конструкция, само че кой различен с изключение на него би събрал ГЕРБ, Възраждане и ИТН? Кой различен с изключение на него би направил по този начин, че да сплоти хората? За първи път довечера в Роман са събрани жители с разнообразни политически визии, с цел да поддържат един съумял, сериозен човек, който има големия късмет да бъде идващият кмет на община Роман.
Този човек е подготвен да влезе в локалното ръководство и ще има необятна политическа поддръжка. Всяка една партия ще държи на своята листа, само че всички дружно ще дадем поддръжката си за него с № 70 ", съобщи националният представител и регионален координатор на ГЕРБ Красен Кръстев.
Общинският ръководител на ГЕРБ-Роман Тихомир Вълчев изрази безапелационна поддръжка към Лалов и като към момента настоящ общински консултант заяви, че през последните два мандата са направени съществени неточности в ръководството на общината.
Той акцентира, че всички европейски планове, изпълнени през тези два мандата са с помощта на ГЕРБ. Това, което е направила общинската администрация е да остави единствено един банкомат за 10 села. Вълчев заяви,че за последните осем години общинската администрация е изгубила голям брой планове. Не са изпълнени и обществени планове, от които хората в общината имат потребност.
" Ние имаме почтени претенденти за кметове в шест села и им поисквам триумф от сърце, тъй като ще дадем всичко от себе си, а дружно с Възраждане и Има Такъв Народ ще създадем по този начин, че да бъдем спечелили, тъй като община Роман би трябвало да поеме по нов път на развиване. Градът опустя, който има опция мести фамилията си в други градове, тъй като за осем години не е разкрито нито едно работно место. Няма нито един вложител. Нашите деца от Роман няма къде да работят. Това би трябвало да спре. Любомир Лалов е подсилен от три парламентарно показани  партии в 49-то национално заседание и ви приканвам вас, вашите другари и познати на 29 октомври да създадем рационалния избор с № 70 . ", съобщи Тихомир Вълчев.
Общинският координатор на " Възраждане " Богдан Цеков прикани всички жители на община Роман да бъдат дейни на тези избори и да създадат рационалния избор, с цел да съумеят да задържат младежите в Роман и да се радват на просперираща община.
Общинският координатор на Има Такъв Народ Детелина Делева съобщи безапелационна поддръжка към Любомир Лалов:
" Подкрепяме Любомир Лалов, тъй като държи на думата си. Сигурна съм, че ще направи Роман подобен, какъвто всички ние желаеме да бъде. Ще върне младежите тук, а децата ни няма да работят в София. Роман запустява, за това просто и ясно би трябвало да си дадете отговор на въпроса, кой е рационалният избор за нашата община.  Ако желаете градът да просперира, изберете № 70 . "
Кандидатът за кмет на община Роман Любомир Лалов приказва и за своите цели, заложени в неговата предизборна стратегия. Основните акценти са усъвършенствана инфраструктура в града и обитаемоте места на общината, качествено обучение, опазване на здравето и грижа за обществено слабите, възрастните и инвалидите, удобна бизнес среда посредством основаване на предпоставки за привличане на вложители, развъртян туризъм и културни действия във всички обитаеми места от общината, възродени локални обичаи и традиции, витална общественост от младежи, които избират да се върнат по родните си места.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР