Пред магистратите, за да отговарят за хулиганство, извършено в съучастие

...
Пред магистратите, за да отговарят за хулиганство, извършено в съучастие
Коментари Харесай

11 роми на съд заради битите деца в Асеновград

Пред магистратите, с цел да дават отговор за безчинство, осъществено в съучастничество с особена смелост и цинизъм, ще застанат - Яшар С. на 27 година, Исмет Л. на 34 година, Славчо М. на 41 година, Ангел М. 20 година, Васил И. на 19 година, Костадин М. 39 година, Емрал Р. на 28 година, Абдраман А. 24 година, Стефан Д. на 33 година, Асен А. на 40 година и Джавет Ю. на 32 година

Емрал Р. и Стефан Д. са предадени на съд и за закана за ликвидиране, което би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, а Васил И. и Абдраман А. са предадени на съд и за нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди.

На 26 юни т.г. част от обвинените се намирали в региона на язовир „ 40-те извора “ край Асеновград, където тренировки провеждали деца от състезателен клуб по гребане. Там имало и други хора, които се занимавали с лов на риба или били на плаж. В един миг едно от децата от спортния клуб несъзнателно паднало от лодката във водата и не могло да се качи назад, което се случило покрай брега.

Четирима от обвинените почнали да се подиграват на децата, да наскърбяват, като отправяли неприлични реплики. Действията провокирали мощен боязън и отвращение у спортистите, като били извикани треньорите им. Те се пробвали да успокоят обвинените, които показали експанзия и почнали с разнообразни предмети да нанасят удари на някои от спортистите от клуба, без да са били провокирани от тях.

Децата от спортния клуб, треньорите и намиращите се наоколо други хора останали възмутени и уплашени от дейностите на обвинените, тъй като те демонстративно посочили, че не се преценяват с общоприетите правила на държание и не се стопират пред нищо, с цел да ги нарушат.

След като спорът бил сподавен, децата и треньорите се качили в рейс и потеглили за Асеновград. От съображения за сигурност рейсът не спрял на първата спирка, а на втората, където част от пътуващите слезли. В това време от автомобил изскочили няколко от обвинените, които носели тръби и арматурни железа. Те почнали да се заканват и нанасяли удари.

Част от спортистите тръгнали към болничното заведение, където ги пресрещнали други от обвинените. Те също хвърляли камъни и отправяли закани. На място са участвали и други хора, които останали възмутени от дейностите на обвинените.

Конфликтът бил преустановен от чиновници на РПУ-Асеновград, На местопроизшествието е бил осъществен оглед, при който са били конфискувани –дървена летва, лопата, дъска и други

Делото е от фактическа и правна трудност, допълват от прокуратурата. Разпитани са над 30 очевидци, осъществени голям брой разпознавания и експертизи и други, като следствието е завършило преди края на законноустановения най-малък двумесечен период и неотложно по-късно е бил импортиран обвинителен акт.

По делото са осъществени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди. Установено, че две от момчетата от спортния клуб, на 15 година и на 16 година, са имали нанесени междинни телесни повреди. Единият от тях е получил фрактура на китката на ръката, а другият е имал два счупени прешлени.

Заради случая поданици на Асеновград, а и от цялата страна, проведоха всеобщи митинги против насилието .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР