Пред избирателната секция за българските парламентарни избори в Амстердам се

...
Пред избирателната секция за българските парламентарни избори в Амстердам се
Коментари Харесай

Опашка за гласуване в Амстердам

Пред изборната секция за българските парламентарни избори в Амстердам се е извила сериозна опашка от искащи да подадат гласа си, осведомиха ни българи, живеещи в нидерландската столица.

По традиция за гласуването се употребява постройката на българското учебно заведение в Амстердам. На входа има човек, който упътва и раздава заявления, вътре също има упътващ. Гласоподаватели не липсват, споделя програмистът Георги Карагеоргиев. " Като дойдохме опашката да беше 50-ина индивида, след това след гласуването се заговорихме с другари и оставихме хлапетата да си поиграят, през което време опашката нарастна двойно ", споделя Карагеоргиев.

По преценка на присъстващи за последните час и половина би трябвало да са дали своят вот над 200 души. Много хора са размахвали и попълвали напечатани листа, което значи, че не са се записали онлайн.

От българи в Цюрих, научихме, че и там гласуването върви безпрепятствено. Дълги опашки пред секцията ни в най-големия швейцарски град няма, само че искащи да дадат гласа си не липсват, като са се нараснали в следобедните часове. Гласуването върви бързо, за което способстват членовете на изборната комисия – познати на локалната общественост българи, които от години вземат участие в тази активност.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР