Празничният сезон започва след малко повече от месец и най-отговорните

...
Празничният сезон започва след малко повече от месец и най-отговорните
Коментари Харесай

Средно по 235 лв. ще похарчат интернет купувачите за подаръци по време на празниците

Празничният сезон стартира по-късно повече от месец и най-отговорните представители на обществото стартират да се тормозят дали ще съумеят да зарадват уместно своя непосредствен фамилен и другарски кръг. Сред най-активните отново ще са търговците, които желаят да ни убедят, че изборът е сложен и че имаме потребност от помощ и по едно и също време с това бързат да заявят, че отново те оферират „ всичко за празниците “...

С 4% средства повече по отношение на предходната година похарчат дейните интернет консуматори за дарове за наближаващите коледни и новогодишни празници. Средната сума, която ще бъде заделена с тази цел е 235 лева като един човек ще пазари най-често за 5-6 души – най-вече за тесния фамилен кръг, демонстрира изследване на Pazaruvaj.com.

Коледен подарък най-вече за най-близките родственици възнамеряват да набират 86% от респондентите, а междинната му стойност ще е 49 лв.. Колегите се подреждат на по-задните места, като за тях подаръкът ще е приблизително 18 лв..

Прочетете още: Нова услуга на Теленор ще разрешава замяна на телефона всяка година

Малко над половината от интервюираните, 54%, се стремят да донесат наслада на околните си с качествени дарове, като при избора на продукта обръщат внимание на съотношението цена-качество.

Според изследването потребителите се осведомят в детайли и нормално преглеждат асортимента на няколко онлайн магазина. Почти 3/4 от планиращите покупките ще разчитат на най-малко 3 източника в интернет. Въпреки че всяка година по Коледа се появяват нови хитови артикули, незалязващи са „ класическите” облекло, козметика, играчки и книги.

Проучването e осъществено от GKI Digital по поръчка на Pazaruvaj.com през октомври 2017 година посредством онлайн събиране на данни, на основата на извадка от 840 интервюирани лица. Предвид метода на събиране на данни и достигнатата целева публика, изследването показва проектите за коледно извършване на покупки на дейните консуматори на интернет.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР