Няма човек, който да не е чувал за прочутия Сюлейман

...
Няма човек, който да не е чувал за прочутия Сюлейман
Коментари Харесай

От нещастен пияница до най-известния султан в света: житейската история на Халит Ергенч е урок, който всеки трябва да знае

Няма човек, който да не е чувал за фамозния Сюлейман Великолепни, без значение дали като историческа персона или персонаж, изигран в сериала „ Великолепният век “ от не какъв да е, а Халит Ергенч, турският артист, който очарова света.

Мнозина му се възхищаваха, гледаха с почитание по какъв начин той майсторски играе тази роля и малко на брой знаят, че не му е било по никакъв начин елементарно да стигне до нея. Житейският му път е белязан с тръни, които, наподобява, го са го създали по-силен и са го научили, че когато доста искаш нещо, няма непреодолими трудности.

 Халит Ергенч султан

Халит не е имал приказно детство. Животът му и фамилията му са подчинени на по-малката му сестра Азад, която е родена с умствени увреждания. Тя се нуждае от денонощни грижи, тъй че артистът постоянно е изцяло подценяван.

Но той следва своя житейски път и след довеждане докрай на главно обучение взема решение да запише корабостроене, само че още на втората година осъзнава, че изкуството е призванието на живота му, по тази причина взема решение да опита актьорско майсторство и музика.

 Великолепният век Халит Ергенч

За да печели пари за учебно заведение, той е правил разнообразни работи. От програмиране до уроци по танци, нищо не му е било непознато. Работил е и на свободна процедура като музикант и като артист и се гордее с всичко, което е постигнал на доста млада възраст.

„ Когато погледнете живота ми, наподобява, като че ли във всеки един интервал е живял друг човек. Продавах билети, носех костюм на робот и танцувах по фестивали “, разкрива Халит.

 Халит Ергенч

Като млад отпътува за Америка, където прекарва вечерите си в гледане на известни мюзикъли и мечтае един ден да се качи на тази огромна сцена.

„ Докато бях в Съединени американски щати, прочетох книга за актьорството, в която на първата страница пишеше „ Седейки си у дома, никой няма да те забележи “. Помислих си: „ Едни и същи проблеми на всички места. “ Чаках присъединяване в мюзикъла „ Клетниците “ и спах два дни навън, до момента в който не ми споделиха „ Разбери един път вечно, ние не те желаеме “. Тогава разбрах, че тази работа зависи единствено от това какъв брой добре я вършиш “, спомня си той.

Мислел по какъв начин да се изхранва, актьорството не му било по усета. И тъкмо когато мислел да зареже всичко, получил предложение да бъде артист в детски спектакъл.

„ Бях разорен и имах потребност от пари и беше трагично за мен да играя в детски спектакъл. Докато правехме „ Цар Лъв “, постоянно бях пийнал на сцената. Положението ми беше отчайващо ”, споделя артистът и добавя, че е било по този начин, до момента в който не пристигнало предлагането от Турция.

„ Трябваше да работим върху турска акомодация на „ Уестсайдска история “. Когато дойдох в Истанбул, те се обадиха, че планът е анулиран и ми споделиха, че имат билет за връщане до Съединени американски щати за мен, само че аз им споделих да си запазят билета. Погледнах Босфора и усетих благословията на Истанбул и към този момент не мислех да го напущам “, сподели известният екранен Сюлейман.

Оттогава кариерата му върви във възходяща траектория. Първо стартират да се редят функции за разнообразни реклами, а тази от известния сериал „ Великолепният век “ несъмнено прекатурва живота му. Тогава любовта влиза в живота му в лицето на Бергюзар Корел (Шехерезада в сериала), тъй че може да се каже, че с помощта на този сериал той получава всичко, за което постоянно е мечтал.

 Халит Ергенч и Бергюзар Корел

Жените по целия свят са увлечени по този обаятелен артист, а позитивните рецензии за филми не стопират да се появяват. Спечелва доста пари, сбъдвае фантазиите си, само че и този път славата има две страни.

Медиите го свързват в сантиментален подтекст с всяка колежка, а сякаш обстановката с Мерием Узерли, която изигра първата Хюрем, била толкоз тревожна, че Бергюзар също идвала на снимачната площадка с прояви на ревнивост.

Така или другояче, житейската история на Халит е урок, който всеки би трябвало да прочете. Пътят от пийнал артист от детски спектакъл до един от най-високоплатените артисти през днешния ден не е бил елементарен, само че той е бил задоволително самоуверен и задоволително жертвоготовен, с цел да успее в това, в което никой в никакъв случай не е вярвал – да се трансформира в турския Брад Пит и да завоюва сърцата на публиката по света.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР