Православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, честван и като Ден

...
Православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, честван и като Ден
Коментари Харесай

Честваме Въведение Богородично - Деня на християнското семейство

Православната черква отбелязва празника Въведение Богородично, празнуван и като Ден на християнското семейство. На този ден децата се срещат с Христовото обучение.

Когато Дева Мария навършва 3 години, нейните родители я завели в Йерусалим, с цел да я вкарат в храма Господен, където я оставили, с цел да се образова и приготвя за своето неизмеримо предопределение. Разказва отец Александър Лашков :

Малкото момиченце Дева Мария влиза в храма, който имал 15 стъпала и тя сама, посрещната от първосвещеника, сама изкачва тези стъпала догоре и влиза. Това служи и за знак по какъв начин ние би трябвало да влезем сами в храма на духовността и по какъв начин ние би трябвало да въведем своите деца в света на духовното знание или казано с други думи в дома на морала, на положителното и по какъв начин самите ние би трябвало да се изкачваме по стъпалата на духовното израстване.

Празникът припомня на родителите за духовните им отговорности към децата, тъй като фамилията предава първите знания за православието и християнските добродетели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР