Правосъдното министерство на Германия направи конкретно предложение за премахване на

...
Правосъдното министерство на Германия направи конкретно предложение за премахване на
Коментари Харесай

Германското правосъдно министерство: Терминът раса да бъде премахнат от основния закон

Правосъдното министерство на Германия направи съответно предложение за унищожаване на термина " раса " от главния закон - де факто конституцията на страната, съобщи ДПА.

Предлага се член 3 към този момент да не не разрешава дискриминирането поради нечия хипотетична " раса ", а " на расови учредения ".

Според министерството главният закон " употребява понятието не като признание на расовите идеологии, а с цел да се разграничи от тях ". Разграничаването от сходни хрумвания би трябвало да бъде изразено по-категорично посредством новата дефиниция, счита министерството.

" Но вярно се отбелязва, че със самата приложимост на понятието идеологиите, свързани с него, въпреки да са отхвърляни от Основния закон, може да продължат да участват ", гласи планът.

Текстът, с който разполага ДПА, и по което няма единодушие в държавното управление , е било изпратено от министерството до разнообразни асоциации с искане за мнение, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Германия от месеци разисква реформиране на закона, само че въпросът се счита за много внимателен от правна позиция заради опасения, че смяната може да отслаби отбраната за засегнатите. Според министерството равнището на отбрана би се запазило с смяната.

Алтернативата за подмяна на " раса " с " етническа принадлежност " се отхвърля от правосъдния министър Кристине Ламбрехт, защото то не може да бъде ясно несъмнено, а и " сходно на понятието " раса " то може да насърчи визията, че има групи от популацията, които могат ясно да бъдат отделени едни от други ".

За да бъде направена конституционна смяна е належащо болшинство от две трети в двете камари на Народното събрание. Правителството ще се нуждае от утвърждението на опозицията, с цел да извърши промяната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР