Правосъдният министър отрече намаленият бюджет на прокуратурата да е наказателна

...
Правосъдният министър отрече намаленият бюджет на прокуратурата да е наказателна
Коментари Харесай

Правосъдният министър отрече намаленият бюджет на прокуратурата да е наказателна акция

Правосъдният министър отхвърли пониженият бюджет на прокуратурата да е наказателна акция. В коридорите на Народното събрание министър Надежда Йорданова уточни пред публицисти, че бездействието на държавното обвиняване коствало скъпо.

Тя съобщи, че предлагането да понижаване на бюджета на Съдебната система с 20 млн. лева не е било в съгласие с нея.

„ Става дума за разискване и за предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства. Да напомним цифри, които са обществени, които са в границите на целия Европейски съюз и Съвета на Европа. България има едно от най-високите бройки прокурори на глава от популацията, ние харчим максимален % от брутния вътрешен артикул за правораздаване. А усещаме ли правораздаване? “, попита риторично Йорданова. Тя добави, че ще продължи да упорства за повече бистрота и успеваемост, само че отхвърли да отговори дали ще поддържа предлагането за намаляването на бюджета на Съдебната система, когато го изпратят за координиране при нея.

„ Мисля, че направи усещане на цялото общество следният дребен подробност в разноските на правосъдната власт, че разноските за почивни станции, подготвителни пространства на прокуратурата са два пъти по-високи от тези общо за всички съдилища “, посочи Йорданова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР