Правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи, че увеличаваме каналите за комуникация

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи, че увеличаваме каналите за комуникация
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Увеличаваме каналите за комуникация с Европейската прокуратура


Правосъдният министър Надежда Йорданова заяви, че усилваме каналите за връзка с Европейската прокуратура, с цел да може повече институции и лица от България да я сезират.

Тя изясни, че аспектите, които се дискутират сега, са в контактните точки да се включи Министерският съвет.

" В случай, че в Министерски съвет директно постъпи сигнал или при инспекция се съберат задоволително данни, които навеждат за подозрения за закононарушение с еврофондове, изпълнителната власт непосредствено да може да препрати сигнала към Европейската прокуратура ", изясни Йорданова.

„ В Министерство на правораздаването има предложение всеки един прокурор също да може, откакто откри, че при досъдебно произвеждане или предварителна инспекция има данни, по които е способена Европейската прокуратура, да ги изпрати директно на нея, без да е длъжен да минава през Върховна касационна прокуратура, какъвто сега е редът “, изясни още Надежда Йорданова.

Тя добави, че и към сегашния миг жители могат да подават директно сигнали към Европейската прокуратура, като се възползват от построения портал за това.

След срещата през вчерашния ден сред европейския основен прокурор Лаура Кьовеши и премиера Кирил Петков стана ясно, че Европейската прокуратура е получила рекорден брой сигнали за злоупотреби у нас. На базата на тях е почнала следствие на над 120 случая.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР