34-годишен мъж залови алигатор пред очите на събралите се хора

...
34-годишен мъж залови алигатор пред очите на събралите се хора
Коментари Харесай

„Отзовах се на спешен случай“: Мъж скочи върху алигатор

34-годишен мъж залови алигатор пред очите на събралите се хора и пристигналата на място полиция. Случката се разиграва в Джаксънвил, американския щат Флорида. Видеото бърза набира известност в обществените мрежи, написа немското списание „ Шпигел “.

Младият мъж е професионален ловджия на алигатори. Ето за какво локалният шериф алармирал състезателя по смесени бойни изкуства Майк Драгич, че на независимост се разхожда рисково влечуго.

От време на време се случва някое животно да се изгуби в жилищните квартали в търсене на храна, изясняват униформените в града.

 Часове в тресавище с алигатори и змии: Спасиха туристи, изгубени в резерват по Коледа (ВИДЕО) Светът 1 мин. Часове в тресавище с алигатори и змии: Спасиха туристи, изгубени в резерват по Коледа (ВИДЕО)  Изчезнала жена е открита в челюстите на 4-метров алигатор Светът 2 мин. Изчезнала жена е открита в челюстите на 4-метров алигатор  Мъж избави кучето на приятелката си от устата на четириметров алигатор (СНИМКИ) Светът 2 мин. Мъж избави кучето на приятелката си от устата на четириметров алигатор (СНИМКИ)  Часове в тресавище с алигатори и змии: Спасиха туристи, изгубени в резерват по Коледа (ВИДЕО) Светът 1 мин. Часове в тресавище с алигатори и змии: Спасиха туристи, изгубени в резерват по Коледа (ВИДЕО)  Изчезнала жена е открита в челюстите на 4-метров алигатор Светът 2 мин. Изчезнала жена е открита в челюстите на 4-метров алигатор  Мъж избави кучето на приятелката си от устата на четириметров алигатор (СНИМКИ) Светът 2 мин. Мъж избави кучето на приятелката си от устата на четириметров алигатор (СНИМКИ)

Драгич разгласява видео от зрелищния си скок върху алигатора в Инстаграм. На него се вижда по какъв начин влечугото в началото бяга и пресича асфалтов път. Мъжът го следва умерено, дърпа опашката на животното, с цел да го спре, скача върху него и притиска крепко главата му, с цел да не може да си отвори челюстите и да го захапе.

След това той извива главата на алигатора обратно на повече от 90 градуса. Бързо фиксира челюстите му с черно лепящо тиксо и понася на ръце тежкото влечуго надалеч от очите на събралите се хора.

Подобни интервенции по залавянето на алигатор не постоянно протича толкоз безпрепятствено, колкото тази в американския град Джаксънвил. При по-големите и по-силни животни Майк Драгич от време на време би трябвало да прибягва до особено устройство, което затвори челюстите на влечугото.

От полицията предизвестяват жителите „ да не се пробват да вършат сходно нещо “, тъй като рискът от пострадване е голям. Необходима е професионална подготовка за надвиването на такова животно, разясняват още униформените.

Майк Драгич споделя пред локалните медии, че е опитомил първия си алигатор на 16-годишна възраст. Той не живее в Джаксънвил. Бил е там инцидентно – за хокеен мач. Пътувал е дружно със сина си и тъста си.

„ Трябваше да напусна залата по средата на играта, тъй като ми звъннаха по телефона и ме уведомиха за незабавната обстановка . Така че отидох и хванах алигатора. Свърших си работата и по-късно се върнах за края на мача “, споделя той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР