Правосъдният министър Данаил Кирилов е преустановил временно всички процедури по

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов е преустановил временно всички процедури по
Коментари Харесай

Стопират даването на българско гражданство

Правосъдният министър Данаил Кирилов е прекратил краткотрайно всички процедури по приемането и регистрирането на документи, както и провеждането на изявленията за придобиване, възобновяване и освобождение от българско поданство. Информацията за това е поместена на уеб страницата на министерството.

Заповедта е подписана на 16 март, а мярката ще работи до 13 април, когато изтича първичният разгласен период на изключителното състояние, въведено в цялата страна поради разпространяването на ковид. До тогава в гишетата в приемните пространства на дирекция „ Българско поданство “ документи няма да се одобряват.

Лицата, които имат направена електронна резервация за подаване на документи и осъществяване на изявление през интервала 17.03.2020г. - 13.04.2020г., могат да създадат нова електронна резервация след приключване на съответната дата, съгласно графика в автоматизираната осведомителна система на дирекция „ Българско поданство “ или да подават документи за придобиване, възобновяване и освобождение от българско поданство посредством дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина.

Преустановява се и издаването на удостоверения в осъществяване на декрет на Вицепрезидента на Република България за придобиване, възобновяване и освобождение от българско поданство.

Приемането и регистрирането на спомагателни документи към към този момент формирани преписки и приемането и регистрирането на други писмени документи продължава да се прави на гишетата на дирекция „ Българско поданство “ при режим на достъп и обслужване на по един жител в приемните пространства.

Преустановяват се съвещанията на Съвета по поданството при Министерството на правораздаването до края на оповестеното изключително състояние.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР