Правното оспорване на Европейския фонд за възстановяване в най-висшия съд

...
Правното оспорване на Европейския фонд за възстановяване в най-висшия съд
Коментари Харесай

ЕЦБ предупреждава за бедствие в ЕС, ако се забави възстановителният фонд

Правното оборване на Европейския фонд за възобновяване в най-висшия съд на Германия може да бъде пагубно за стопанската система на района, предизвести членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка Изабел Шнабел.

" Би било икономическа злополука за Европа, в случай че изплащането на заложените във фонда средства се забави за неопределен срок ", сподели тя в изявление, оповестено в петък в немското списание Der Spiegel, съобщи БГНЕС.

" Ако казусът се окаже подобен, Европа ще намерения за различни решения, само че това може да отнеме известно време ", уточни тя.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Кризата с ковид е сходна на военните стопански системи. И мо...

Планът за стимулиране на района в размер на 750 милиарда евро е, като той се състои от безплатни средства и заеми, които ще се дават най-вече на най-силно засегнатите страни. Набирането на средства от дълговите пазари би трябвало да бъде утвърдено от всички 27 страни членки на Европейски Съюз - стъпка, която Германия краткотрайно попречва.

Политическа група заведе изключително дело в края на март, потвърждавайки, че на Европейски Съюз не би трябвало да се позволява да емитира общ дълг (общи еврооблигации). В отговор Федералният парламентарен съд съобщи, че би трябвало да реши дали ще е нужна предварителна заповед. Макар че сходна стъпка не е необикновена и нормално може да се направи бързо, има опасения, че тромавата конструкция на Европейски Съюз ще подкопае възобновяване.

Единният блок към този момент е изправен пред рецензии, че изостават както неговите фискални старания, по този начин и напредъкът му във връзка с имунизациите против Covid-19. Международният валутен фонд предизвести по-рано тази седмица за разширение на неравенството и разлики в скоростта на възобновяване на обособените страни, като други напреднали стопански системи ще съумеят да се върнат на равнищата си отпреди коронаворусната рецесия надалеч по-бързо от еврозоната.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коронавирусът сковава международната стопанска система. Брутният вътрешен артикул (БВП) в света претърпя най-...

Изабел Шнабел, който дава отговор за пазарните интервенции в ЕЦБ, предизвести, че при релативно високите цени на акциите и на недвижимите парцели " рисковете от промяна се усилват, изключително в случай че икономическото възобновяване не дава отговор на упованията ".

Тя също по този начин разяснява и колапса на американския хедж фонд Archegos Capital Management и на неговите експозиции в европейските банки. Швейцарската банка Credit Suisse Group AG понесе загуба от 4,7 милиарда $, а Deutsche Bank AG едвам съумя да се измъкна от сходни загуби.

" Това в действителност е незабравим случай ", сподели членът на ЕЦБ. " Необходимо е да се проучат деликатно аргументите, заради които банките са разрешили на хедж фонда да се възползва дотам. Това би могло да докара до спомагателни заразителни резултати ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР