Правни експерти изразиха своите опасения относно одобрението на заявлението за

...
Правни експерти изразиха своите опасения относно одобрението на заявлението за
Коментари Харесай

Застрашават ли обвиненията срещу Джъстин Сън иска за лиценз на Huobi в Хонконг?

Правни специалисти показаха своите опасения по отношение на утвърждението на заявката за придобиване на VASP лиценз от страна на Huobi.

На 27 март Nikkei Asia заяви, че Джъстин Сън не има вяра, че обвиняванията за машинация, повдигнати в Съединени американски щати против него, ще повлияят на заявката за лиценз на Huobi Global в Хонконг.

Адвокатите обаче не са съгласни с това, заявявайки, че Комисията за скъпи бумаги и фючърси в Хонконг (SFC) може да се поколебае да утвърди лиценза при актуалните условия. В отчета се показва, че обвиняванията в минали нарушавания ще доведат до, което ще докара до обилни забавяния в процеса на лицензиране.

На 22 март Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) разкри обвинявания в машинация и такива свързани с нерегистрирани скъпи бумаги против Сън и неговите компании, в това число Фондация Tron, обвинявайки ги в манипулиране на комерсиалната активност на криптовалутите TRON и BitTorrent. Освен това Комисията ги счита за скъпи бумаги, издадени без регистрация.

Инвеститорите са изложени на забележителен риск, когато скъпи бумаги под формата на крипто се продават без съответно обявяване, както съобщи Гари Генслер, ръководител на SEC.


 


Освен това, няколко известни персони са взели участие в промотирането на криптовалути, без да разкриват финансовата си полза, само че те са се споразумели извънсъдебно, без да поемат виновност.

Хонконг неотдавна възприе по-благоприятна позиция по отношение на крипто промишлеността и от 1 юни легализира крипто търговията на дребно.

Според информацията над 80 компании са показали интерес към придобиване на лиценз за снабдители на услуги за цифрови активи (VASP) в Хонконг, откакто градът-държава сътвори лицензионен режим за VASP. Неотдавнашните събития обаче могат да повлияят на проекта на Джъстин Сън да реалокира централата на Huobi Global в Хонконг и да получи VASP лиценз.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР