Правната комисия прие предложението за отмяна на машинното гласуване на

...
Правната комисия прие предложението за отмяна на машинното гласуване на
Коментари Харесай

Правната комисия прие отмяната на машинното гласуване

Правната комисия одобри предлагането за анулация на машинното гласоподаване на локални и парламентарни избори. Според текста ще се гласоподава машинно единствено на президентски и европейския избор.

Промяната бе инициирана от парламентарните групи на ГЕРБ и "Обединените патриоти ". "За " изменението в Изборния кодекс гласоподаваха 12 народни представители против 9 "против ".

От Движение за права и свободи се оповестиха против текстовете ръководещата партия и също гласоподаваха "против ". Основният им мотив, е че концепцията за въвеждане на машинния избор е била тяхна, а смяната се прави за да се запазят операциите. От придвижването упорстват да бъде въведено най-малко машинно преброяване на бюлетините.

Депутатът Йордан Цонев назова протоколите на секционните изборни комисии "парцали и позор за България ".

Това ще бъдат вторите промени в Изборния кодекс за тази година, свързани с машините. На 14 февруари бе решено хартиеното гласоподаване да бъде сменено с машинно на вота след локалните избори.

Окончателното решение ще се вземе в пленарната зала в петък. Корекциите на закона ще бъдат прегледани като точка първа от дневния ред на депутатите.

Очаквайте детайлности

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР