Правителството заседава извънредно днес, за да обсъди механизма, по който

...
Правителството заседава извънредно днес, за да обсъди механизма, по който
Коментари Харесай

Борисов: Днес връщаме пари на хората, очаквам някоя хубава карикатура

Правителството заседава изключително през днешния ден, с цел да разиска механизма, по който " Булгаргаз " ще възвръща надвзетите суми от на своите клиенти. Вместо да разяснява абсурда с имотните придобивки на пресаташето си, Борисов изсипа водопад от положителни вести пред телевизионните камери, като за задачата беше извикана и преводачка на жестомимичен език.

" С днешно решение задължаваме “Булгаргаз ” да възвърне суми на клиенти в размер на 201 685 227 лева ", разгласи министър председателят при започване на съвещанието пред телевизионните камери. “Проведохме мъчно няколкомесечни договаряния. Вече няма медиатори, кранчета. 53% по-ниска е цената на газа и парното от 31 март 2020 година ”, съобщи Борисов. Той уточни, че от тези над 201 млн. лева, 59 млн. от тях отиват за " Топлофикация – София ", 22 млн. за газоразпределителните сдружения, 53 млн. за химическите и 16 млн. в стъкларските сдружения.

" Очаквам на следващия ден някоя хубава подигравка, тъй като парите се връщат при българските жители. Смятайте какъв брой пари са изтекли от 90-та година насам в олигарсите. И по какъв начин няма да си седиш и да си рисуваш от хубавите курорти по света. Около 1.5 милиарда лева са взети от олигарсите и са върнати на хората ", сподели още Борисов.

Руската " Газпром износ " склони да понижи цените на природния газ за интервала от 5 август 2019 до 31 март 2020 година, откакто на 3 март бе подписано съглашение и за нова формула за ценообразуването, а " Булгаргаз " получи над 150 млн. лв. обезщетения. На идващ стадий, откакто си получат сумите от " Булгаргаз ", и топлофикациите ще би трябвало да компенсират своите клиенти. Това обаче няма да стане с връщане на пари на потребителите, а посредством приспадане от последващи сметки за топлоенергия.

Пред публиката при започване на съвещанието Борисов разпореди: " По най-бързия метод да възобновим железницата, с цел да могат хората да употребяват най-хубавото. Този ангажимент сме поели и го изпълняваме. И тогава към този момент можем да им кажем „ слезнете от колите, качете се на влака, ще отидете за три часа от Бургас; всичко е актуализирано – интернет, климатик, бързо, комфортно, ново, чисто “. По най-бързия метод това да се случи! ". Друга добра вест бе оповестена по линия на схемата 60/40, която ще бъде продължена. Социалният министър Деница Сачева пък рапортува, че се отваря нова скица за претовареност на безработни.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР