Правителството възникна при условията на много тежки компромиси и от

...
Правителството възникна при условията на много тежки компромиси и от
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ наруши джентълменското споразумение с ПП-ДБ

Правителството породи при изискванията на доста тежки взаимни отстъпки и от двете страни. Създадено въз основата на толкоз тежък компромис, то ще оправдае своето битие в случай че реши един фундаментален проблем - този з върховенството на правото в България.


Това сподели пред БТВ Христо Иванов от Демократична България.

Преминахме през тежки договаряния, и когато стартира построяването на тази стратегия, поехме ангажимент към нея. Днешното изказване на Борисов, че той няма ангажимент към нея - може ГЕРБ да имат по-хубави закони, въпросът е дали тези закони са част от тази Законодателна стратегия, и в случай че тези на ГЕРБ са по-добри, да има обосновани причини за това, тъй че дружно да приемем тези промени.

Има нарушаване на джентълменското съглашение в обединението с думите на Борисов, който сподели, че те нямат ангажимент към политиките на това държавно управление. И то не просто е погрешно, ами е и рисково, тъй като това на процедура значи, че ГЕРБ се отхвърлят от своя ангажимент ние да променим страната, добави Иванов. Без това ръководството няма смисъл, то не съществува, с цел да е някой министър или началник на организация. То съществува дотолкоз, доколкото може да обслужва задачата да променим изискванията на практикуване на власт в страната.

Нито ние, нито Кирил, ще поносим това държавно управление да съществува, с цел да дава политическо време на който и да е било в Народно събрание да си прокарва каквото на него му харесва, безапелационен бе съпредседателят на Демократична България.

Цената за " сглобката " е доста висока - сега, в който тя загуби смисъл, никой няма да продължи да заплаща тази цена, приключи Иванов./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР