Правителството в Прага се противопоставя на местното изпълнение на руското сопрано Анна Нетребко

...
Управляващата коалиция в Прага казва, че недвусмислено“ се противопоставя на
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Прага казва, че „недвусмислено“ се противопоставя на планираното изпълнение на руското сопрано Анна Нетребко

От Associated Преса 14 август 2023 г., 13:48 ч.

ПРАГА -- Местното правителство в Прага заяви в понеделник, че „категорично“ се противопоставя на планирано представление на руската оперна певица Анна Нетребко в Чехия столица, докато Русия води война срещу Украйна.

Заместник-кметът Иржи Поспишил, който отговаря за културата в града, каза, че всички членове на управляващата коалиция в Прага споделят същото мнение.

„Всички страни възприемат, че във време, когато войната (в Украйна) продължава и всеки ден четем за жертвите на руските атаки в медиите , безчувствено е такъв певец да свири тук, в Прага“, каза Поспишил.

Чехия е твърд поддръжник на Украйна по време на войната. Управляващата коалиция в Прага се състои от същите политически партии, които съставляват чешкото правителство.

Гледката от кметството не означава непременно представянето на Нетребко на 16 октомври в Прага Общинският дом няма да се състои по план. Ръководството на мястото, което е гражданска сграда, както и място за концерти, има последната дума.

Посписил призна, че ще бъде „много трудно“ да се намери правна причина за прекратяване на договора на сопраното. Нетребко съди Метрополитън опера в Ню Йорк за решението й да прекъсне връзките си с нея миналата година заради отказа да отхвърли подкрепата си за руския президент Владимир Путин.

Нейният сезон 2023-2024 г. включва ангажименти с Берлинската Staatsoper unter den Linden, Виенската държавна опера, Миланския Teatro alla Scala и Парижката опера.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР