Правителството в Букурещ използва антиевропейска реторика в коментара си за

...
Правителството в Букурещ използва антиевропейска реторика в коментара си за
Коментари Харесай

Румънска журналистка: България прави повече за спазването на европейските правила

Правителството в Букурещ употребява антиевропейска изразителност в коментара си за сериозния към Румъния мониторингов отчет на Европейската комисия от тази седмица, сподели в изявление за БНР румънската журналистка Кристина Чиляку, съобщи БНР.

Според нея отчетът за Букурещ е първа стъпка към разделянето на Румъния и България и оценяването им като обособени страни членки на Европейски Съюз.

„ В Румъния беше маркирано, че за първи път Европейски Съюз не преглежда България и Румъния като пакет “, сподели Кристина Чиляку за предаването „ Събота 150 “ на стратегия „ Хоризонт “.

„ Двете страни бяхме един до друг от приемането ни в Европейски Съюз - от присъединителния развой, през механизма за наблюдаване и оценка, Шенген и всичко останало. Бяхме дружно до публикуването на отчета. Тогава си казахме: „ Чакайте малко, България в действителност се оправя много по-добре от нас “, уточни журналистката.

„ Имаше редица мнения в румънските медии за това, че изненадващо и внезапно ние към този момент не сме в пакет (с България), а като обособени страни. Очевидно вашите шансове са по-големи, защото досега доказахте, че вашето държавно управление и вашият народ вършат повече за спазването на европейските правила и полезности. А нашата страна прави по-малко “, сподели тя..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР