Правителството в Атина ще обяви след Нова година решения, които

...
Правителството в Атина ще обяви след Нова година решения, които
Коментари Харесай

Гърция затяга още правилата за зеления сертификат

Правителството в Атина ще разгласи след Нова година решения, които засягат документите за имунизация против коронавирус, заяви пред телевизия Скай министърът на опазването на здравето Танос Плеврис. Той добави, че съвсем е решено срокът на годност на документите да бъде седем месеца, след което тези, които не са си сложили трета бустерна доза, ще бъдат считани за неимунизирани, написа Българска телеграфна агенция.

Плеврис остави отворена опцията и за разширение на обсега на наложителната имунизация измежду лицата над 50-годишна възраст. В момента имунизацията е наложителна за по-възрастните от 60 години. " Не сме догматични по въпроса за задължителността, само че преглеждаме опцията да се разшири по възрастов аршин ", сподели гръцкият министър.

Що се отнася до неимунизираните, Плеврис сподели, че специалистите към този момент са поискали да бъде стеснен достъпът им и до открити пространства.

Той съобщи, че се чака доста бърз растеж на случаите на разновидността Омикрон. Новите ограничения, които влязоха в действие от през днешния ден, ще важат до 15 януари. Според Плеврис евентуално няма да се наложи огромно удължение на ограниченията, тъй като упованията са, че цикълът на разпространяване на Омикрон ще бъде къс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР