Правителството трябва да има една кандидатура за еврокомисар. Това заяви

...
Правителството трябва да има една кандидатура за еврокомисар. Това заяви
Коментари Харесай

Джамбазки за двете номинации за еврокомисар: ЕК не е пазар за малолетни булки в Старозагорско!

Правителството би трябвало да има една кандидатура за еврокомисар. Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” евродепутатът Ангел Джамбазки.

„ Самият факт, че ръководещите предложиха няколко души, с цел да може Урсула фон дер Лайен да си избере, е самичък по себе позорен. Това не е пазар за малолетни булки в Старозагорско. Кандидатът би трябвало да дава отговор на критериите. Самото искане на комисията – номинираният да е жена, беше обидно. Това е много сексистко ”, разяснява евродепутатът. Според него Даниел Лорер има по-добри качества за позицията.

„ Това държавно управление единствено по себе си е доста знаково, тъй като събира двете политически сили, които изгубиха на България години. Това не е ротация, а коалиция. Говорим за съдружно ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ благодарение на Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Това се вижда от кворумите и гласуванията ”, счита Джамбазки.

На въпрос пробва ли се Скопие да заобиколи София по пътя към Брюксел, Джамбазки разяснява следното:

„ Вчера беше годишнина от приемането на френското предложение. То единствено по себе си беше оттегляне от българското политика. След приемането му македонистите се развихриха. Те видяха, че българските управляващи, с цел да не бъдат включени в листата „ Магнитски ” и да бъдат позволени до ръководството, ще създадат всичко допустимо и даже няма да пазят българите в РСМ ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР