Правителството спешно да компенсира фирмите и домакинствата за скока на

...
Правителството спешно да компенсира фирмите и домакинствата за скока на
Коментари Харесай

Кабинетът спешно да компенсира фирмите и домакинствата за скока на цените 

Правителството незабавно да компенсира компаниите и семействата за скока на тока, парното и водата. Компенсациите за електрическата енергия на бизнеса ще коства на бюджета сред 150 и 180 млн. лева на месец. Подкрепата за семействата при нарастване цената на парното ще коства към 10 млн. лева месечно, а за ток – 30 млн. лева Това са пари, които ги има в хазната поради инфлацията.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите във Видин, където през днешния ден се срещна с жители.

" Настояваме да бъде неразрешен краткотрайно износът на ток. Това ще даде опция евтиният ток от АЕЦ " Козлодуй " да бъде за българските компании и семейства, а не за тези в Румъния и Гърция. ДАНС и Министерство на вътрешните работи би трябвало да влязат и в " Булгаргаз ", и в " Булгартрансгаз ", и в сдружението, изграждащо газовата връзка България-Гърция, която някой съзнателно бави ", безапелационна бе тя.  

По думите й скокът на цените на тока, парното и водата е завещание от 12-годишното ръководство на Борисов. " Партийните му „ калинки “ са по високите етажи в енергетиката и работят за частни корпоративни ползи, а не в полза на българския народ. Настояваме за промяна на управленията на енергийните държавни сдружения, оставка на енергийния министър и оставка и промяна на целия състав на КЕВР ", добави Манолова.

Тя посочи, че държавните служители в управленията на енергийните сдружения взимат по 200 000 лева заплата годишно и се занимават със спекулативни покупко-продажби, ощетяващи компаниите и семействата. " Енергийният министър месец и половина не предприе нищо за преодоляване нарастването на цените на тока за бизнеса. КЕВР от своя страна би трябвало да контролират тези процеси ", акцентира водачът на " Изправи се.БГ ".

" Ние сме обществената групировка, която ще се бори за по-високи приходи на пенсионерите, работещите хора, поддръжка за младите фамилии и родителите. С актуализацията на бюджета бяха признати нашите оферти за 120 лева добавка на пенсионерите, преизчисляване на пенсиите и нарастване на майчинството през втората година от 380 лева на 650 лева ", напомни Манолова.

По-рано през днешния ден тя показа претендента за кмет на село Арчар Георги Стоянов, повдигнат от „ Изправи се.БГ “. " Сигурни сме, че идната неделя село Арчар ще има кмет, който го е грижа за хората. От " Изправи се.БГ " настояваме да се сътвори Фонд за Северозапада с 500 млн. лева Чрез него дребните обитаеми места ще могат да аплайват за планове за детски площадки, тротоари, канализация. Ние сме поръчител, че ще има задоволително средства за Северозапада ", сподели Манолова на среща с жителите на Арчар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР