Правителството да спре временно износа на дърва за огрев и

...
Правителството да спре временно износа на дърва за огрев и
Коментари Харесай

Правителството да спре временно износа на дърва за огрев и ток

Правителството да спре краткотрайно износа на дърва за огрев и на ток. Складовете за дърва за огрев са празни, закупуването става със записване и очакване по една седмица, а цената е двойно по-висока - 120 лева на кубик. Вчера на Дунав мост 2 за 10 минути снимахме девет камиона към Румъния с дърва за експорт.

Това съобщи през днешния ден ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в утринния блок на " България Он Еър ".

" Заради спекулациите на енергийната борса евтиният ток беше платен от няколко търговци и продаден незабавно за експорт, като завоюваха 60 млн. лева Безобразията в енергетиката, кражбите и мафията, наследени от Борисов, би трябвало да бъдат прекъснати. Това заплашва работните места и приходите на хората ", добави Манолова.

" В идващия парламент идеята ни ще бъде цялостна стратегия за увеличение на приходите на българите. Ще настояваме за преизчисляване на всички пенсии на база застрахователен приход от 2020 година, както и да се резервира добавката от 120 лева през 2022 година Увеличихме и втората година от майчинството и през 2022 година това би трябвало да продължи, сподели още Манолова.

Тя се похвали, че „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ са най-социалната групировка, по тази причина е значимо тяхното   наличие в Народното събрание. " В изискванията на икономическа и обществена рецесия хората имат потребност от поддръжка. Ние ще бъдем парламентарната група-омбудсман ", добави Манолова.

" Изпратихме отворено писмо до служебния кабинет за незабавна поддръжка на българските жители и компании в изискванията на енергийната рецесия. Подкрепата от 110 лева, която държавното управление одобри, е незадоволителна. Средната цена на тока на борсата е 350 лева Настояваме компенсацията да обхване цялото нарастване на цената на тока, както го направиха в други европейски страни ", сподели още тя.

По думите й семействата също би трябвало да бъдат подкрепени напълно – парното ще скочи със 100 %, токът ще се усили с 30-50 %, природният газ е няколко пъти по-скъп, чака се водата да е с 60 % по-скъпа. " Еврокомисията удостовери нашите претенции и също прикани за обезщетения на компаниите и семействата. Ние призоваваме и за отпадане на налозите, в това число Данък добавена стойност, върху тока за бизнеса и семействата. Това значи 20 % по-ниски сметки за ток, парно, вода и природен газ ", посочи Манолова.

Тя уточни, че заповедта за въвеждане на „ зелен документ “ е дискриминационна, тъй като хора, които имат антитела, преболедували са, само че не са в регистрите, не могат да вземат документ. " В същото време имунизираните, които имат същия брой антитела, получават документ ", отбеляза Манолова.

" Ние сме поръчител, че ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да се върнат във властта. Реставрацията на статуквото би трябвало да бъде спряна. Ще има болшинство на смяната, в основата на което ще бъдем ние, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, безапелационна бе Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР