Българският енергиен холдинг, който е кредитор на Топлофикация София за

...
Българският енергиен холдинг, който е кредитор на Топлофикация София за
Коментари Харесай

БЕХ да освети всички далавери в Топлофикация София

Българският енергиен холдинг, който е заемодател на " Топлофикация София " за 860 млн. лева, да освети неотложно всички далавери, обири и злоупотреби в сдружението, което има 1,067 милиарда лева насъбрана загуба. Започва да се развива полемика дали би трябвало " Топлофикация София " да стане държавно сдружение, само че тази полемика е непотребна. Дружеството в никакъв случай няма да изплати тези задължения. Няма друго решение с изключение на " Топлофикация София " да стане благосъстоятелност на Българския енергиен холдинг. 

Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова във видео онлайн във Facebook през днешния ден.

" Заради задълженията на " Топлофикация София " към " Булгаргаз " и Българския енергиен холдинг (БЕХ), " Булгаргаз " не може да извършва обикновено своите функционалности и да доставя клиентите си с газ в цяла България. 130 млн. лева задължения на " Топлофикация София " към " Булгаргаз " бяха изкупени от БЕХ. Отделно столичната топлофикация има 730 млн. лева отговорности към БЕХ или общият размер на задълженията е 860 млн. лева ", изясни Манолова.

" В идващия парламент ще предложим Столичната община да поеме таксата сградна апаратура на столичани. Това са 100 млн. лева на годишна база. В взаимозависимост от прехвърлянето на сдружението ще настояваме БЕХ да отделя тези средства ", съобщи тя.

Манолова напомни, че столичният кмет Йорданка Фандъкова да извади отчета с оценката за положението на " Топлофикация София " и за чадъра на Столична община над сдружението. " Внасяме искане по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ) до Фандъкова. Настояваме да ни даде разбора за финансовото и правното положение на " Топлофикация София ", направен от Американската организация за търговия и развиване ", сподели още тя и акцентира, че на Столична община се дават над 950 хиляди $ за модернизирането на столичната топлофикация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР