Правителството се опитва да води цялостна външна политика. Срещата във

...
Правителството се опитва да води цялостна външна политика. Срещата във
Коментари Харесай

Тома Биков: Президентът иска да забие нож в гърба на правителството

Правителството се пробва да води цялостна външна политика. Срещата във Варна не се преглежда сама по себе си. И позицията на България за тази интернационална рецесия сред Англия и Русия – това не са обособени неща. И аз мисля, че за първи път от доста време насам има цялостна външна политика, която регистрира националния интерес преди всичко и която регистрира България като част от Европейски Съюз и НАТО. И която се пробва да преведе страната през доста комплицираната обстановка, която е сега. Това разгласи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Беновска пита " по Канал 3.

„ При президента и при Нинова има мислене на парче. Според тях във Варна е трябвало да се обсъдят тракийските бежанци. А тематиката в действителност беше мигрантската рецесия и от нея се получи доста добър резултат.

Позиция за Русия – Нинова я приветства. Преди това обаче сподели, че глобите би трябвало да паднат, а ние сме на противоположното мнение. Ние имаме самочувствието да отстояваме националния интерес – както пред Русия, по този начин и пред западните партньори”, добави националният представител и изясни за какво загатва президента Румен Радев и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дружно.

„ По-рано се надявах, че президентът ще бъде президент на всички българи, само че го слях с Нинова, тъй като все по-често виждам едно и също говорене. Президентът сподели подготвеност да забие нож в гърба на държавното управление. Опита да го направи. Това стана преди срещата във Варна, като още преди този момент я разгласи за провалена”, добави Тома Биков.

Според него с тази си позиция президентът не печели нищо, с изключение на благосклонностите на най-твърдите критици на държавното управление и най-твърдото ядро от електората на Българска социалистическа партия. И още веднъж го прикани към дейности в синхрон с кабинета.

„ Ако той желае да съставлява страната, той би трябвало да има обикновена съгласуваност с държавното управление. Но откакто не е удовлетворен от срещата във Варна, дано в този момент той се срещне с Ердоган, с Туск, Юнкер, да обиколи всички европейски страни и пред тях да сложи въпроса за тракийските бежанци”, сподели още Биков.

„ Правителството не работи въз основата на възприятията си към една или друга страна. Действа невъзмутимо, в народен интерес, в интерес към българските жители.Докато виждам по какъв начин президента приказва, когато става въпрос за Русия и по какъв начин, когато става въпрос за някоя държава”, добави депутатът от ГЕРБ. Относно настояването на Корнелия Нинова да желае стенограма от срещата Борисов – Ердоган.

„ Не е права да желае такава стенограма. Това демонстрира от нейна страна неначетеност. Тя желае стенограма от диалог на четири очи. Нали по тази причина е диалог на четири очи, с цел да няма такава стенограма. Да не приказваме, че в случай че се разсекрети сходен диалог, след това никой няма да желае да приказва на четири очи с премиера. И освен той, а и всеки следващ”, сподели още Биков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР