Правителството работи за създаване на закон за търговията с аграрни

...
Правителството работи за създаване на закон за търговията с аграрни
Коментари Харесай

Министър Вътев: Разработваме закон за търговията с аграрни стоки

Правителството работи за основаване на закон за търговията с земеделски артикули. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който откри Осемнадесетия Национален събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни в гр. Калофер, местността „ Паниците “. Необходимо е да се основат нужните правила, по които да действа пазарът, който оттова нататък се контролира с предложение и търсене, разясни министър Вътев.


Пред участниците в събора той уточни, че България е извънредно богата на биоразнообразие страна и част от това многообразие са обичайните български породи животни. „ Имаме една задача, която единствено дружно можем да осъществим. Тя се споделя повишение на продуктивността на българските породи. Защото извън конкуренцията е голяма и пазарът е отворен “, разяснява министърът. В изискванията на конкуренция най-важното нещо е да спечелим доверието на потребителите, а то се печели с извънредно почтено отношение към продуктите, които стигат до трапезата.

Във връзка с настояването да бъде въведен на етикет за български артикул министър Вътев уточни, че за задачата е нужен сериозен маркетинг. Всичко в подобен артикул би трябвало да е българско, като се изключи характерни подправки или опаковки, които не се създават в страната. Министър Вътев добави, че също е нужен праволинеен надзор, както и самоконтрол сред съперниците, с цел да не се компрометира марката.

Обединението на земеделските производители в кооперативи е другата задача пред бранша, ще разчитаме на вас задно да успеем, с цел да вземат участие фермерите в справедливото систематизиране на добавената стойност, съобщи министър Вътев.

Осемнадесетият Национален събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни в Калофер се организира под патронажа на министъра на земеделието и храните и е под наслов “Да запазим дружно българското ”. Министерство на земеделието и храните подкрепя организацията по схемата за държавна помощ за присъединяване в изложби. В събитието взе участие и кметът на Калофер Румен Стоянов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР