Ботев Пловдив се класира за финала на Купата на България,

...
Ботев Пловдив се класира за финала на Купата на България,
Коментари Харесай

Ботев Пловдив пак победи ЦСКА и е на финал за Купата

Ботев Пловдив се класира за финала на Купата на България, откакто записа втора поредна победа над ЦСКА в полуфиналите на шампионата. " Канарчетата " надделяха своя противник с 2:0 на стадион " Христо Ботев " в Пловдив и отстраниха противника си с общ резултат 3:0, откакто завоюваха и първата среща в София с 1:0.


Играчите на Душан Керкез започнаха чудесно мача и поведоха още в 4-та минута, когато капитанът на отбора Ивелин Попов получи топката през наказателното поле на противника и със мощен и прецизен удар по земя преодоля Густаво Бусато. Малко по-късно след статично състояние Попето отклони с глава към Мартин Секулич, който се размина с топката от отлична позиция. " Червените " потърсиха изравнителен гол и бяха покрай него, само че на два пъти удари на Тобиас Хайнц срещнаха гредата.

В началото на втората част вратарят на Ботев Хидайет Ханкич избави рисков удар на Джонатан Линдсет, а малко по-късно Амос Юга можеше да получи втори жълт картон след съзнателно нарушаване против Попов, само че реферът Волен Чинков реши да не гони халфа на " армейците ". В 58-та минута Ботев бе покрай втори гол, само че след безредие топката удари напречната греда. В 73-та минута резервата Укаки пропусна отличен късмет да вкара втори гол в интерес на домакините, само че той въпреки всичко асистира на Дилан Мертенс, който повиши на 2:0 в 82-та минута с удар от приблизително разстояние.

По този метод Ботев Пловдив реализира безапелационен и подобаващ триумф над ЦСКА и се класира за финала на Купата на България за първи път от 2019 година насам и общо четвърти в последните 10 години. За трофея пловдивчани най-вероятно ще спорят с първенеца Лудогорец, който има преднина от 4:0 преди реванша с Хебър в сряда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР