Правителството предлага на Народното събрание да одобри промени в Закона

...
Правителството предлага на Народното събрание да одобри промени в Закона
Коментари Харесай

Предложени са промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси

Правителството предлага на Народното събрание да утвърди промени в Закона за отбрана от нездравословното влияние на химичните субстанции и смеси. С проектозакона се вкарва националната процедура за освобождение от отговорности по Регламент (ЕО) №1907/2006 по отношение на регистрацията, оценката, разрешаването и ограничението на химикали, когато това е належащо в полза на защитата.
Въвеждането на процедурата е планувано в регламента и е съобразено с Кодекса на Европейската организация по защита за изключенията по регламента, свързани с защитата.
Целта на процедурата е да се предотврати отрицателният резултат върху бранша защита от директното използване на регламента, като по едно и също време с това се вкарат механизми за отбрана на човешкото здраве и околната среда. Освобождаването от отговорности не визира правното деяние на наредбите, регламентиращи осведомителния лист за сигурност.
Законопроектът дефинира разрешението за освобождение от условия на регламента да се издава от Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките, както и да се сътвори и поддържа указател на издадените позволения. Редът, изискванията и периодите за издаване на разрешенията, условията за попречване или ограничение на нездравословното влияние върху човешкото здраве и околната среда, както и другата нужна информация ще бъдат регламентирани в разпоредба на Министерския съвет. Предвидена е и административно-наказателна отговорност за неспазване на отговорностите по издадено позволение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР