Правителството прави всички необходимо, за да защити националните интереси и

...
Правителството прави всички необходимо, за да защити националните интереси и
Коментари Харесай

Петкова за ЧЕЗ: Правителството прави всичко необходимо, за да защити националните интереси

Правителството прави всички належащо, с цел да отбрани националните ползи и всички би трябвало да се обединим към това. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред публицисти в Народното събрание във връзка със договорката с ЧЕЗ, съобщи „ Фокус ".

„ Държавата има своите благоприятни условия за регулаторни пълномощия да управлява активността освен на това електроразпределително дружество, а на всички останали ", разяснява Петкова. Тя разясни, че страната има такава алтернатива.

По думите й не електроразпределителните предприятия дефинират цената на потребителите, защото това е функционалност на КЕВР.„ Тя и при либерализиран пазар ще продължи да дефинира и контролира цените за транспорт и достъп. Хората би трябвало да бъдат спокойни. Видя се, че тези нервности, които бяха основани първоначално, са безусловно безпочвени и неоснователни.

Трябва да се има поради и това, което всички знаем, че трите електроразпределителни сдружения надлежно имат искания и водят арбитража против България “, уточни министърът.

Във връзка с признатите промени в Закона за енергетиката, Петкова съобщи, че те са положителни. Тя разясни, че с приемането на измененията в Закона за енергетиката в обсега му ще влезе договорката с ЧЕЗ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР