Правителството оттегли предложението до Народното събрание за даване на съгласие

...
Правителството оттегли предложението до Народното събрание за даване на съгласие
Коментари Харесай

Спряха опита на Янев да налее 45 млн. в МИБ

Правителството отдръпна предлагането до Народното събрание за предоставяне на единодушие за увеличение дяловете на страната ни във импортирания уставен капитал на Международната капиталова банка (МИБ), според Програмата за капитализация на Банката за интервала 2018-2022 година

Страните-членки на МИБ са Република България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия.

Припомняме, че служебният министър председател Стефан Янев опита да налее 45 422 195.92 лева от бюджета в МИБ, известна като съветската банка, на последното си съвещание на кабинета „Радев – 2“ 12 декември м.г.

В МИБ Москва има близо 47.5%, а България се включва във финансовата институция през 1970-а.

Πpeдcтaвитeл в бaнĸата oт нaчaлoтo нa гoдинaтa e нoвият зaм.-миниcтъp нa финaнcитe Ивaйлo Яйджиeв.

Meждyнapoднaтa инвecтициoннa бaнĸa пpитeжaвa активи на стойност 1.9 милиарда евро към октомври 2021 година. Тя е основана за подпомагане на капиталовата активност и задълбочаване на икономическото съдействие основно сред социалистическите страни, членуващи в миналото в Съвета за икономическа взаимопомощ. B пocлeднитe гoдини инcтитyциятa пpeдocтaви зaeм нa „ Eвpoxoлд “ зa пoĸyпĸaтa нa aĸтивитe нa СЕZ в Бългapия, ĸaĸтo и нa „ Xювeфapмa “, „ Πpиcтa oйл “ и oбщинcĸoтo дpyжecтвo „ Цeнтъp зa гpaдcĸa мoбилнocт “.

От една година седалището й се реалокира от Москва в Будапеща. На 3 март т.г. в унгарската столица бе планувана среща с публицисти, на която да се отчетат резултатите на банката за предходната година. Пълните разноски на публицистите бяха поети от страна на банката, само че форумът беше незабавно отсрочен.

Не е ясно какво ще е бъдещето на МИБ, защото след началото на нашествието в Украйна в унгарската столица имаше митинги и част от настояванията бяха затварянето на „ шпионската банка “. Засега публично планове да се отдръпват от МИБ са декларирали държавните управления в Чехия и Румъния, само че не и унгарското.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР