Правителството отпуска еднократна добавка към пенсиите за 3 месеца подред

...
Правителството отпуска еднократна добавка към пенсиите за 3 месеца подред
Коментари Харесай

Борисов обяви нови социално-икономически мерки в помощ на гражданите

" Правителството отпуска еднократна добавка към пенсиите за 3 месеца поред по 50 лв. за всеки един пенсионер. Ако пандемията продължи, след 3 месеца ще приказваме отново ", заяви министър председателят Бойко Борисов, дружно с представители на съдружните сътрудници.
Увеличаване на разноските с 30 %  за органите, които натоварени с дейности за преодоляване на пандемията, както и повече разноски за ексклузивен труд - 92 млн.лева, даде обещание още министър председателят.
Той уточни още, че ще има увеличение на стандартите по делегираните от страната дейности - обучение, домове за възрастни и дневни центрове за деца,което е 26 млн лв..
От 9 на 12 лв. пък ще се усили компенсацията за безработица , сподели Борисов. Ще има пари и за създателите на свободна процедура за планове - 15 млн.лева.
По 1000 лв. за медиците на първа линия пък ще коства 67 млн.лева до края на годината, уточни Борисов.
За туроператорите за чартърните полети ще има държавна дотация за 35 евро за всяка седалка. И това ще важи единствено за плети над 100 места. Общата сума на мярката е над 55 млн лв.. Около 355 млн.лева отива за инфраструктурни планове. За Министерство на вътрешните работи и правосъдни експертизи пък ще отидат 3 млн.лева.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък ще придвижи в Народно събрание и 9 % Данък добавена стойност за инцидентните транспорти. Туризмът молил и за 9 % и за виното и бирата. Днес щяло да се входира и до петък да мине през Народно събрание.
Ползваме мазнинките, които има държавният бюджет, сподели Борисов. По думите му транспортният Росен Желязков предложил таксиметровите компании да се освободят от такси.
Симеонов пък показа още една мярка. По молба на сектора у нас ще се позволяват туристи с негативни PCR проби 72 часа авансово за жители от Северна Македония, Кувейт, Израел и Молдова.
" Протестът е една чудесна форма, с цел да се види, че има народна власт . По върховенството на закона има Висш съдебен съвет. Както и да се развиват митингите, ние сме длъжни да се развиват тези решения. Това чакат голямата част от хората, които не са на митинга ", уточни Борисов в отговор на журналистически въпрос.
" Аз скърбя, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе Европа и света, когато денят намалее, времето стане студено и дойдат другите грипове. Как ще се измъкнем от това " в случай че " - в случай че се случи това, това и това, обясни обстановката у нас и по света Борисов в подтекста на COVID-19.
По думите на премиера сега България към момента не тегли заем и страната ни към момента се " пробва да резервира бъдещето на идващите генерации ". Всичко е за бъдещето. Предстоят извънредно тежки месеци - не му изпитвам завист на този, които си мисли, че ще му е лесна работа. Само нашата отговорност ни задържа , акцентира още Борисов.
Той сподели, че.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР