Правителството отпуска 69 000 лв. на областния управител на Бургас

...
Правителството отпуска 69 000 лв. на областния управител на Бургас
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска 69 бона, за да се съборят незаконни постройки на Доган в Росенец

Правителството отпуска 69 000 лева на регионалния шеф на Бургас за разрушение на два противозаконни обекта в местността Росенец. Вероятно става въпрос за постройки към така наречен сарай на Доган.

Новината пред кореспондент на сътрудниците от „ Флагман “ в Министерски съвет заяви самият регионален управител Мария Нейкова, откакто през днешния ден тя взе участие в държавното съвещание. По думите й, двата противозаконни обекта са издигнати от незнаен причинител.

Г-жа Нейкова изясни, че е редно цената за отстраняването на постройките да се поеме от нарушителя, „ само че подобен е законът, не съм го измислила аз “.

На въпрос по кое време ще стартира събарянето на обектите, тя отговори: „ Спазваме законно откритите процедури. Законът е разписал процедури. Този закон аз също не го одобрявам за рационален, само че той е признат доста преди служебното държавно управление. “

Шефът на парламентарната комисия „ Росенец “ в последното Народно заседание Калоян Янков установи, че за 13 от 18-те обекта край сарая на Доган няма никаква документи.

Самият водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган няма публична благосъстоятелност в региона. Т. нар. сарай, в който той отмаря през лятото, е владеене на компанията „ Хермес Солар “.

Междувременно стана ясно, че няма изчезнали 1100 дка общински терени в парк „ Росенец “. Това излиза наяве от отговор на регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова на публично запитване от ръководителя на Комисията по общинска благосъстоятелност към Общинския съвет Георги Дракалиев от Вътрешна македонска революционна организация. Повод за това са тиражирани изказвания, че община Бургас имала 4600 дка в парка, които кметът Николов деактувал през 2013 година, а 5 години по-късно е актувал като общински единствено 3500 дка, т.е. 1100 дка по-малко.

От отговора на проф. Нейкова и приложените документи се вижда, че община Бургас действително не е имала никаква земя в парка до 2017 година и 2018 година, когато получава от регионална администрация упоменатите 3500 дка пътища, алейна мрежа и зелени площи за необятно публично прилагане.

Впечатлението, че „ Росенец “ е бил общински идва от това, че през 2000 година, тогавашният кмет Йоан Костадинов издава акт за общинска благосъстоятелност на 4600 дка терени в парка, който акт обаче по никакъв метод не поражда благосъстоятелност за общината върху тях. След траяли дълги години каузи, съдът дефинитивно постановява, че парцелът погрешно е бил актуван като общински, заради което през 2013 година кметът Николов анулира въпросния акт.

„ Важно беше истината да се обясни за нашите съграждани, а тя е, че общината не е изгубила никаква земя в „ Росенец “, разяснява Дракалиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР