Правителството отмени забраната да се влиза в най-засегнатата от трагедията

...
Правителството отмени забраната да се влиза в най-засегнатата от трагедията
Коментари Харесай

След 11 години позволиха на жителите на Фукушима да се завърнат в домовете си

Правителството анулира възбраната да се влиза в най-засегнатата от нещастието зона

Повече от 11 години след най-тежката нуклеарна злополука в Япония, държавното управление анулира възбраната да се влиза в най-засегнатата от нещастието зона, позволявайки на жителите да се върнат по домовете си, съобщи Си Ен Ен, представена от

На 11 март 2011 година земетресение с магнитуд 9,0 по Рихтер удари крайбрежието на страната. Това провокира цунами, което докара до нуклеарен срив в АЕЦ ''Фукушима'' и огромно изпускане на радиоактивен материал. Това е най-тежката нуклеарна злополука в света след Чернобил през 1986 година Повече от 300 000 души, живеещи наоколо до атомната централа, бяха принудени краткотрайно да се изтеглят, а хиляди други направиха това непринудено. Някога оживените общности бяха превърнати в градове-призраци.

През годините по-късно огромните интервенции по разчистване и дезактивация разрешиха на някои поданици, които в миналото са живели в зоната към централата, да се завърнат вкъщи. Заповедите за евакуация на по-голямата част от Фукушима бяха анулирани през юни 2016 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР