Правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за

...
Правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за
Коментари Харесай

С нови промени ще насърчават работодателите да наемат служители от рискови групи

Правителството утвърди промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта . Основната цел на промените е да се подобрят предоставяните от бюрата по труда услуги посредством повишение на успеваемостта на процедурите за асортимент и наемане на безработни и облекчение на изискванията за повишение на тяхната подготовка.

С новите разпореждания се регламентират критериите за използване на новата насърчителна мярка за работодателите , които наемат на работа безработни от групите в неравностойно състояние на пазара на труда. Това са младежи до 29-годишна възраст , дълготрайно безработни, хора с трайни увреждания, родители с деца до 4-годишна възраст, безработни над 55-годишна възраст , както и безработни, изтърпели наказване отнемане от независимост, хора с ниско обучение или без професионална подготовка .

Размерът на средствата за поощряване на заетостта на всяка група ще се дефинира в Националния проект за деяние по заетостта за съответната година. Той ще зависи от относителния дял на групата от средномесечния брой регистрирани безработни в неравностойно състояние на пазара на труда за деветте месеца на миналата година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР