Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на

...
Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Кабинетът предлага промени в закона за отбраната

Правителството утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили.

Целта на промените се сътвори конструкция от въоръжените сили, отговаряща за осъществяване на специфичните интервенции в сходство с потребностите на обновените проекти на НАТО за групова защита. Успоредно с това ще се синхронизират подбора, подготовката на персонален състав и формирования, планирането, координирането, обезпечаването на взаимоотношението и централизираното осъществяване, командване и ръководство на цялостния набор от специфични интервенции, независимо, в състава на взаимни сили, по този начин и във взаимоотношение с други държавни структури от архитектурата за националната сигурност на страната.

С предлаганата смяна ще се даде опция при съществуване на справедлива неспособност за обезпечаване на безвъзмездна храна и ободряващи питиета по време на занятия, учения, тренировки и лагери, на военнослужещите да се изплаща левовата й равноценност. Това ще докара до равнопоставеност сред обособените военнослужещи в другите хипотези, в които следва да им се обезпечи безвъзмездна храна и ободряващи питиета, и храненето им при присъединяване занятия, учения, тренировки и лагери няма да е за сметка на самите военнослужещи при справедлива неспособност да им се обезпечи храна в натура.

Друга смяна е, че ще се основат условия за някои длъжности за цивилни чиновници оптималната дълготрайност на работната промяна при сумирано пресмятане на работното време да надвишава 12 часа, само че не повече от 24 часа, продължителността на работната седмица да не надвишава 56 часа, а за служащи и чиновници с понижено работно време - до 1 час над пониженото им работно време. Това ще обезпечи непрекъснатост на работния развой в случаите, когато естеството и спецификата на активността на въоръжените сили постанова работата да се прави взаимно от военнослужещи и от цивилни чиновници в тясно съдействие и взаимоотношение.

С допълненията в закона се основава опция български жители, взели участие в задачи и интервенции отвън територията на страната да употребяват обществените кухни към Министерството на защитата и да бъдат подпомагани с парични средства. С допълнението им като правоимащи лица в посочените разпореждания се вземат решение някои обществени проблеми на тези заслужили български жители, поради тежкото материално състояние на забележителна част от тях.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР