Правителството одобри присъединяването на Министерството на отбраната към два меморандума,

...
Правителството одобри присъединяването на Министерството на отбраната към два меморандума,
Коментари Харесай

България се присъединява към съвместния център на НАТО за киберзащита

Правителството утвърди присъединението на Министерството на защитата към два меморандума, подписани през 2008 година, за основаването, организацията и действието и за функционалните връзки на Съвместния център на НАТО за проучване, създаване и рационализиране на качества за киберзащита.

Центърът е със седалище в Талин, Естония, и все още в него са показани 18 страни, а други четири – България, Румъния, Норвегия и Швейцария, са в процедура по присъединение. Основна задача на центъра е възстановяване на потенциала, съдействието и обмена на информация сред НАТО, страните-членки и страните сътрудници в региона на киберотбраната посредством обучение, научноизследователска и развойна активност, разбори и съвещания.

Присъединяването на България ще способства построяването и развиването на национални оперативни качества. Допълнително се основават благоприятни условия за създаване и рационализиране на експертен потенциал в региона на киберсигурността посредством заемане и ротиране на една мандатна офицерска служба, както и благоприятни условия за присъединяване на национални специалисти в профилирани курсове и начинания, които центърът организира целогодишно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР