Сериозна дискусия относно правилното и неправилното ползване на велоалеите в

...
Сериозна дискусия относно правилното и неправилното ползване на велоалеите в
Коментари Харесай

Велосипедист в Пловдив: Нарочно ли ходите по велоалеите или е заради манталитета ви?

Сериозна полемика по отношение на вярното и неправилното прилагане на велоалеите в Пловдив се развихри в мрежата. Това стана след обява на сърдит велосипедист.

Според него е редно когато има задоволително необятен тротоар, пешеходците не би трябвало да се движат по велоалеите.

" Искам да задам един въпрос към пешеходците! - Нарочно ли се движите по вело алеите, в случай, че има тротоар тъкмо до тях(или на 3 метра) или просто манталитета ви е подобен селски? Ако е по този начин, за какво не вземете да тръгнете да се разхождате по улицата пред колите? Интересува ме, тъй като през днешния ден станах очевидец на една преживелица:по велоалеята на бул. Македония беше цялостно със всичко друго, само че не и велосипедисти. В един миг се появи един дядо с колело и тъй като нямаше по какъв начин да се размине с разхождащите се слезе в локалното по улицата! Една кола за малко не го блъсна. Та:хората са създали тротоар (е, не е за знамение и приказ, само че се минава безпроблемно) какво ще ви стане в случай че си ходите на обособените за това места? ", уточни Владимир Талев.

Някои консуматори застанаха зад велосипедиста, до момента в който други дадоха отговор на въпроса му с въпрос.

" Същият въпрос имам към членовете на вело-клуб " Огнени педали ", които карат по пътя при съществуването на велоалеи, същите тези алеи са празни. ", написа Даниел Б.

" А велосипедистчетата нарично ли не спирате на кръстовищата, дето на всяка велоалейка написа с огромни букви СТОП... и пресичате ли на кръстовищата бутайки колелото? Какво ще ви стане, в случай че спазвате правилника за придвижване? ", попита Николай С.

" По бул. Македония велоалеята е постоянно претрупана с всичко друго, само че не и по предопределение. Майките с колички даже не са проблем, в сравнение с всички, които са излезнали просто да се поразходят в група по няколко индивида, тъй че да заемат и двете ленти. Както и постоянните които си разхождат кучетата по тях. Дори не осъзнават колкот е рисково това и за двете страни. ", прибавя Мартин Звездев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР